Antena Meniu Search
x

Video Imagini rare cu "inelul de foc", care a făcut spectacol ieri pe cer. Milioane de oameni au putut admira fenomenul astronomic

O eclipsă inelară de soare a făcut ieri spectacol pe cer. Fenomenul a putut fi admirat de cei din Statele Unite, America Centrală şi America de Sud şi a atras zeci de milioane de spectatori. Fenomenul, numit şi "inelul de foc", a ajutat şi cercetătorii NASA în a observa cum se schimbă temperaturile în timpul unei eclipse. Specialiştii ne spun însă că privirea directă la soare fără protecţie în timpul unor astfel de evenimente poate avea efecte grave. 

de Redactia Observator

la 15.10.2023, 11:03

Vezi și

Zeci de milioane de iubitori ai fenomenelor astronomice au avut ieri şansa să se bucure de un moment spectaculos - eclipsa inelară de soare supranumită "inelul de foc".

Ce este eclipsa inelară

Eclipsa inelară are loc atunci când Luna trece între Pământ și Soare, blocând cea mai mare parte a luminii Soarelui, dar nu în totalitate. Şi în Columbia admiratorii au venit dotaţi cu ochelari speciali pentru eclipsă sau chiar cu telescoape. Pe lângă show-ul oferit, "inelul de foc" serveşte şi în scopuri ştiinţifice. NASA a lansat trei rachete de sondare, una înaintea eclipsei, una în timpul şi ultima, după eveniment, pentru a studia schimbările de temperatură în timpul unui astfel de fenomen. 

Americanii au fost în picioare încă de la primele ore ale dimineţii pentru a găsi cel mai bun loc în care pot admira eclipsa inelară. Mulţi dintre ei au aşteptat cu nerăbdare ziua de 14 octombrie. 

Pe acelaşi subiect

Experienţă odată la câţiva ani

Martor: Am văzut şi eclipsa totală din 2017. Chiar am aşteptat o altă eclipsă ca aceea. Pentru mine, a fost o experienţă care mi-a schimbat viaţa. Nu o voi uita niciodată. Cum m-am simţit... a fost pur şi simplu uimitor. 

Deşi experienţa este una uimitoare, specialiştii ne sfătuiesc să avem grijă la modul în care decidem să privim Soarele - privirea directă, fără un filtru solar special, poate provoca leziuni grave ale ochilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » Imagini rare cu "inelul de foc", care a făcut spectacol ieri pe cer. Milioane de oameni au putut admira fenomenul astronomic