Antena Meniu Search
x

Imagini spectaculoase cu eclipsa solară hibridă, vizibilă în nord-vestul Australiei. Fenomenul rar va mai apărea în anul 2164

Astronomi profesionişti şi cosmologi amatori s-au adunat, joi, într-o parte îndepărtată a Australiei de Vest, pentru a asista la o eclipsă totală. Luna a eclipsat Soarele timp de 58 de secunde.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 14:24

Vezi și

La Exmouth, în nord-vestul Australiei, observatorii şi-au parcat rulotele, şi-au instalat telescoapele şi au folosit ochelarii de protecţie pentru a vedea cum Luna acoperă Soarele. 

"Mulţi oameni devin dependenţi de acest moment ciudat, de altă lume", a spus John Lattanzio de la Societatea Astronomică din Australia. "Ei devin 'vânători de eclipse' şi călătoresc în jurul lumii pentru a repeta experienţa".

Eclipsă solară hibridă, un fenomen rar 

La ora locală 11.29 (01.29 GMT), întunericul a coborât asupra spectatorilor, înainte ca Soarele să fie vizibil după cincizeci şi opt de secunde. De asemenea, va fi vizibilă în întregime în Papua de Vest şi Timorul de Est.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La celălalt capăt al continentului, la Sydney, eclipsa a fost doar parţială, cu mai puţin de 20% din suprafaţa Soarelui blocată de Lună. Eclipsa a permis oamenilor de ştiinţă să observe coroana solară, de obicei mascată de razele sale de lumină, potrivit News.

În timp ce asista la o eclipsă similară, Albert Einstein a emis ipoteza că razele de lumină se pot îndoi.

Ultima eclipsă solară hibridă a avut loc în 2013, iar următoarea va avea loc în 2031. Acest fenomen rar va mai putea fi văzut în data de 23 martie 2164.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiinta » Imagini spectaculoase cu eclipsa solară hibridă, vizibilă în nord-vestul Australiei. Fenomenul rar va mai apărea în anul 2164