Antena Meniu Search
x

Yuval Harari, interviu exclusiv pentru Observator: "Omenirea deţine cunoaşterea şi tehnologia să învingă virusul"

Celebrul istoric israelian Yuval Noah Harari, cunoscut în toată lumea pentru lucrările Sapiens și Homo Deus și denumit de mulți profetul secolului XXI, ne-a acordat un interviu în exclusivitate. Timp de trei zile, puteţi urmări la Observatorul orei 19:00 o miniserie de interviuri despre cine suntem şi încotro mergem.

de Redactia Observator

la 29.04.2020, 17:38

Vezi și
  • Harari: Omenirea deține armele cu care acest virus poate fi învins.
  • Istoricul israelian susține că această pandemie nu va fi ultima urgenţă globală a secolului XXI.

Alessandra Stoicescu a stat de vorbă cu Yuval Noah Harari, unul dintre cei mai titrați autori ai momentului.

Într-un interviu de excepție, istoricul israelian a vorbit despre actuala criză globală provocată de noul coronavirus. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit lui Yuval Harari, omenirea deține armele cu care acest virus poate fi învins.

"Cred că problema noastră în actuala criză nu este coronavirusul. Omenirea deţine cunoaşterea şi tehnologia să învingă virusul dacă vom coopera. Un virus din China nu se poate sfătui cu un virus din Statele Unite cum să infecteze oamenii. Dar ce descoperă un medic chinez dimineaţa poate salva până seara oameni din SUA. Dacă nu ne folosim de această superputere a oamenilor, abilitatea de a coopera, va fi mult mai dificil să învingem virusul", afirmă profesorul titular la departamentul de Istorie al Universității Ebraice din Ierusalim.

Harari a dezvăluit că această pandemie care a paralizat întreaga lume nu va fi ultima urgenţă globală a secolului XXI.

"De ce îmi e teamă nu este virusul, ci demonii interiori ai speciei umane, cum ar fi egoismul, ura, lăcomia. Dacă pe de altă parte ne depăşim demonii interiori şi în loc să reacţionăm cu ură, reacţionăm cu solidaritate şi compasiune şi în loc să alimentăm lăcomia, alimentăm generozitatea atunci nu va fi doar mai uşor să trecem de această criză, dar vom fi mult mai bine prergătiţi pentru viitoarele crize. Asta nu este ultima urgenţă globală a secolului XXI. Vor fi şi altele, alte pandemii", a dezvăluit istoricul israelian.

În această seară, la Observator 19

Yuval Harari a avut un mesaj şi pentru români, pe care îl puteţi urmări în acest material video.

Un nou material din miniseria cu Yuval Harari va fi difuzat în această seară la Observatorul orei 19.00, cu Alessandra Stoicescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Yuval Harari, interviu exclusiv pentru Observator: "Omenirea deţine cunoaşterea şi tehnologia să învingă virusul"