Antena Meniu Search
x

Video Zebra care duce într-un pom şi stâlpul electric pus în calea tramvaiului. Doreii din Timişoara s-au luat la întrecere

Oraşul de pe Bega poate fi inclus fără probleme într-un top al lucrărilor fără sens. Vorbim întâi despre o trecere de pietoni care nu are prea multe şanse să aibă -efectiv- pietoni. Aceasta porneşte dintr-un scuar și duce într-un pom sau, după caz, în magistrala de apă. A doua, un stâlp de electricitate pus în calea tramvaiului. Uimitor în ambele cazuri este faptul că au costat o mulţime de bani şi că au fost realizate după proiecte şi cu aprobări. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 15.02.2024, 17:28

Vezi și

Pe o stradă cu nume de floare – Bujorilor – a răsărit o zebră. Sună poetic şi chiar este... 

Iulia Pop – reporter Observator: Trecerea de pietoni e facuta ca la carte, chiar este decupata după forma scuarului si are si propriul indicator. Are de toate, mai puțin utilitate. Pleaca de nicaieri si duce... niciunde.  

Doreii din Timişoara s-au luat la întrecere 

Dincolo de poezie însă, oamenii au sesizat şi problema. Deşi se aşteptau ca trecerea de pietoni să fie urmată şi de trotuare, au fost surprinşi să afle că lucrarea este...completă. Complet nefolositoare adică. 

Pe acelaşi subiect

Localnici: Nu ma ajută că... unde mă duc? În copac sau în ţeava aia mare.

- Probabil că ideea a fost ca se face un trotuar pe partea cealaltă, că nu există trotuar.

- Unde ajunge? Pai, unde ajunge, la gard aici, mai mult acolo trebuia, când intră la magazin acolo.

Deşi pare incredibil, autorităţile spun că zebra buclucaşă nu le aparţine. Ar fi fost făcută de un dezvoltator care a construit în zonă şi un spațiu comercial.  

Ruben Lațcău –  viceprimar Timișoara: Primăria a agreat cu ei că vor face o analiză în baza avizului pe care l-au primit de la MApN, şi ne-am trezit cu acea zebra executată fără nicio noimă, fara nicio hârtie.

Totuşi o aprobare din partea Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Timișoara ar exista spune dezvoltatorul. 

Locuitor: Asta e una dintre... multele lucruri românești.

Acelaşi oraş, o altă situaţie greu de înţeles. Aici un stâlp de electricitate nou-nouţ a fost pus la pământ ca să încapă tramvaiul. Asta după ce autorităţile promiteau că nu o să fie probleme. 

Iulia Pop – reporter Observator: La două luni după ce au refăcut toate intersectia si au mutat inclusiv liniile de tramvai, muncitorii au revenit si au retezat si stalpul buclucaș. După ce au lucrat toata noaptea , si-au ascuns urmele sub o baliza de semnalizare.

Ruben Lațcău –  viceprimar Timișoara: Tramvaiul pe cetăţii va începe să circule... va trece... va trece că am făcut foarte multe probe noaptea. Ne-am asigurat de cele mai worst case scenario.

Întregul proiect de reabilitarea a zonei de vest a costat 70 de milioane de lei, bani europeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Zebra care duce într-un pom şi stâlpul electric pus în calea tramvaiului. Doreii din Timişoara s-au luat la întrecere