Antena Meniu Search
x

Video Zeci de asistenţi personali din Târgu Mureş au protestat în faţa prefecturii. Oamenii cer să fie incluşi în noua grilă de salarizare

Zeci de asistenţi personali din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială au protestat ieri, în faţa prefecturii din Târgu Mureş. Aceştia vor să fie incluşi în noua grilă de salarizare, după ce salariile de bază ale angajaţilor din sectorul public s-au modificat, iar ei au fost omişi. 

de Sorin Tanţoş

la 03.04.2024, 08:15

Vezi și

Cu umbrele şi pancarte, zeci de asistenţi personali au protestat timp de două ore în faţa Prefecturii din Târgu Mureş, după ce salariile de bază ale angajaţilor din sectorul public s-au modificat, iar ei au fost eliminaţi din grilă. 

Oamenii cer să fie incluşi în noua grilă de salarizare

Dorina Pop, asistent personal: Suntem discriminaţi, nu primim nici sporul de vechime, nici spor de risc, îndemnizaţiile sunt foarte mici, nici terapiile nu ni le plăteşte nimeni.

Unii dintre asistenţi au venit însoţiţi chiar de persoanele cu handicap pe care le au în grijă - totul pentru a-şi primi drepturile.

Pe acelaşi subiect

Mirela Chiorean, reprezentantul asistenţilor personali: Un alt motiv pentru care am ieşit în stradă sunt gradaţiile noastre calculate incorect. Din păcate, toţi asistenţii personali, indiferent de gradaţie, avem acelaşi salariu de bază: 3.465, în urma majorării cu 5% a salariilor de la 1 ianuarie.

Asistentă personală: Am dori servicii sociale decente, centre respiro, centre de zi, să avem unde să ne ducem copiii noştri, adulţii noştri, să aibă şi ei un program, un orar, să nu stea sechestraţi la domiciliu, în case.

Direcţia de Asistenţă Socială Târgu Mureş consideră că protestul angajaţilor este justificat şi încearcă să găsească diferite modalităţi pentru a îi ajuta pe cei afectaţi de noile reguli.

Moraru Andreia Ligia, Director executiv Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș: Am redactat o adresă în care ne gândim că poate la nivel de Guvern al României nu au fost conştienţi de faptul că au fost cele două decizii care au lovit în drepturile asistenţilor personali şi dorim să facem o adresă cu o astfel de informare, în care să fie clar care este situaţia cu care se confruntă asistenţii personali.

Reprezentaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Târgu Mureş recunosc faptul că situaţia asistenţilor personali este mult mai gravă în zonele rurale, unde autorităţile locale nu au posibilitatea de a-i ajuta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Zeci de asistenţi personali din Târgu Mureş au protestat în faţa prefecturii. Oamenii cer să fie incluşi în noua grilă de salarizare