Antena Meniu Search
x

Video Aşteptare în zadar după pensie: angajaţii Poştei Române sunt în grevă generală. Scandal mutat în stradă, la Buzău

Pensionarii au aşteptat azi în zadar ca poştaşul să le sune la uşă: angajaţii Poştei Române sunt în grevă generală din cauza salariilor mici. Şi ameninţă că nu se întorc la lucru până nu le cresc lefurile. Pentru a sparge greva şi a distribui pensiile, în ţară au fost aduşi poştaşi de la Bucureşti. Însă nu au fost lăsaţi să intre în oficii.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 01.04.2024, 20:43

Vezi și

"16 mai 1990 lucrez la Poştă. 2.273 de lei", spune un protestatar. Nu e nicio păcăleală de 1 aprilie pentru cei care aşteaptă pensia. Azi, poştaşii n-au bătut la nicio uşă sau poartă, spre disperarea oamenilor. Ca să spargă greva, la Buzău au venit mai mulţi angajaţi din Bucureşti, însă colegii nu i-au lăsat să intre în oficiu. Scandalul s-a mutat în stradă. 

Poştaşii în stradă, pensiile în aer

-Unde aici? Unde aici, că eu sunt diriginte, am 50 de bani în oficiu! Ce vorbiţi?

-În Buzău sunt banii (n.r. pentru pensii) pe trei zile veniţi.

Pe acelaşi subiect

-Mincinoşi! 

-Aici nu veţi intra decât peste cadavrul meu. 

-Doamnă, nu este clădirea dumneavoastră. 

-Nu contează! Este gestiunea mea! 

Nici la Cluj, angajaţii veniţi de la centru n-au avut mai mulţi sorţi de izbândă: "Dacă suntem colegi ar trebui să fiţi colegi cu noi, nu cu ăia de sus care nu au nicio treabă cu noi, muncitorii"

"A trimis salariaţi din Bucureşti să suplinească unde se face grevă generală. Are bani (n.r. compania) să trimită oameni în ţară pe care îi cazează la hotel, le dă diurnă, sunt trimişi cu maşini proprii şi le decontează combustibil", spune Carol Şinka, preşedinte sindicatului lucrătorilor poştali din România, filiala Cluj.

"90% din oficiile poştale din judeţul Cluj sunt închise astăzi. Cu toate că angajaţii sunt în spatele ghişeelor, nu prestează însă, niciun serviciu, iar cei care vin aici cu treabă găsesc mesajul cu ''grevă generală''", transmite Alex Prunean, reporter Observator. "Eu am luat ultima dată 1.988 de lei, după 8 ani de Poştă. Te ajută părinţii, te ajută cine poate. Te descurci cum poţi", povesteşte o femeie.

La Arad, sindicaliştii Poştei au sunat la 112 după ce inspectorii veniţi din Bucureşti le-au cerut să predea gestiunea. Poştaşii spun că nu vor înceta protestele până când nu le vor fi rezolvate revendicările. "Dacă nu ne dau (n.r. mărirea), noi facem grevă constituţional. Toţi colegii stăm aici, până nu ne dă 400 de lei nu mişcăm nimic", susţine un bărbat.

Contactat de Observator, directorul Poştei Române, Valentin Ştefan a spus că ne va oferi un punct de vedere după şedinţa cu sindicaliştii, însă nu a mai răspuns la telefon. 6 din 10 angajaţi ai Poştei Române au salariu de până în 2.200 de lei lunar, potrivit sindicaliştilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Aşteptare în zadar după pensie: angajaţii Poştei Române sunt în grevă generală. Scandal mutat în stradă, la Buzău