Antena Meniu Search
x

Zeci de copii şi adolescenţi, omagiu pentru marii oameni ai României

Zeci de copii şi adolescenţi au participat la un moment solemn de sărbătoare şi au adus un omagiu personalităţilor marcante din România, care şi-au pus amprenta asupra lumii şi a istoriei.

De Redactia Observator la 30.11.2019, 16:35
Vezi și

Zeci de copii şi adolescenţi au participat la un moment solemn de sărbătoare şi au adus un omagiu personalităţilor marcante din România, care şi-au pus amprenta asupra lumii şi a istoriei.

Mihai Eminescu, Ana Aslan, George Enescu şi Regina Maria au fost omagiaţi de Ziua Recunoştinţei pentru Valorile Naţionale - un testament moral pentru generaţiile viitoare. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. 

Sute de baloane în culorile tricolorului și zeci de copii fericiți și luminoși, cu o singură dorință, aceea de a omagia personalitățile care au contribuit la dezvoltarea României. O zi de sărbătoare, care a transformat Parcul Carol într-un reper pentru redescoperirea valorilor.

Carmen Stefan, PR manager Fundația Dan Voiculescu: Este un nou proiect al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea, prin care dorim sa oferim modele tinerei generații. Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale ar trebui sa fie în fiecare zi, pentru ca tara noastră a avut întotdeauna personalități care au marcat evoluția lumii și care au devenit valori universale.

La eveniment au participat elevi de la mai multe școli din București, dar și copii de la Clubul de Excelență al Fundației Dan Voiculescu. Cu toții au fost îmbrăcați în tricouri personalizate cu chipurile celor mai mari personalități ale poporului român.

Au realizat şi un moment coregrafic special, un îndemn pentru tânăra generație, care trebuie să știe că valorile naționale sunt definitorii pentru identitatea noastră ca popor.

Matei: Dumitru Prunariu. Singurul cosmonaut din România care a ajuns în spațiu

David: Pe tricoul meu este domnul Mihai Eminescu. Îi sunt recunoscător lui Mihai Eminescu pentru ca este geniul poeziei romanești și un adevărat patriot

Alexia: Pe tricoul meu este Ana Aslan. Ii sunt recunoscătoare pentru ca a inventat primul medicament împotriva îmbătrânirii

Momentul coregrafic a avut ca fond muzical piesa "Acolo este țara mea", scrisă de marele artist Tudor Gheorghe, pe versurile lui Ioan Nenițescu. Iar la final, copiii au format drapelul României, din baloane colorate.

Georgeta Șerban învățător, școala Tudor Arghezi: Este o acțiune extraordinară, pentru ca noi, romanii, ar trebuie sa fim foarte recunoscători celor din trecutul nostru, indiferent din ce domeniu au fost ei, și cred ca în aceasta zi ar trebui sa ne aducem aminte cu mare drag de înaintașii noștri, sa le facem o plecăciune și sa le spunem, mulțumesc

Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale s-a desfășurat sub semnul respectului și admirației față de valorile românești,

Isabel Maria, elevă: Pentru mine o valoare națională înseamnă o persoana care a schimbat radical ceva în istoria României

Proiectul aparţine Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. De acum, va deveni o zi cu o semnificaţie naţională, un eveniment care se va sărbători, în fiecare an, pe 29 noiembrie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Zeci de copii şi adolescenţi, omagiu pentru marii oameni ai României