Antena Meniu Search
x

Zeci de migranți găsiți aproape asfixiați la Vama Nădlac, înghesuiți într-un camion frigoric. Strigau după ajutor din remorca TIR-ului

Zeci de migranți au fost găsiți aproape asfixiați în zona Vămii Nădlac, înghesuiți în remorca unui camion frigorific înmatriculat în Cehia, care aștepta să iasă din țară. Conform celor de la Serviciul de Ambulanță Județean Arad, din TIR s-ar fi auzit strigăte de ajutor.

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 21:41

Vezi și

Mai multe echipaje medicale au intervenit, marţi, pe autostrada A1, înainte de Vama Nădlac II, unde dintr-un TIR s-au auzit strigăte de ajutor ale unor persoane. Când autorităţile au deschis remorca, au fost găsiţi zeci de migranţi ascunşi, ce ar fi vrut să iasă ilegal din ţară. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad, apelul la 112 a venit în jurul orei 10.20, iar echipajele medicale au găsit "aproximativ 40 de migranţi cu tulburări respiratorii post hipoxie".

Migranții găsiți în TIR au primit ajutor medical la fața locului

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că s-a cerut sprijin şi de la ISU Arad.

"Având în vedere condiţiile improprii în care migranţii călătoreau, s-a cerut sprijin de la ISU, care a trimis echipaje SMURD. S-a constatat că starea persoanelor aflate în automarfar este una bună. În continuare, migranţii au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, urmând a se stabili, între altele, naţionalitatea acestora şi împrejurările în care au ajuns în TIR", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, care a precizat că se fac cercetări şi cu privire la şofer. 

Reprezentanții ISU Arad au precizat că niciunul dintre migranţi nu a necesitat transportul la spital, toţi primind asistenţă medicală la faţa locului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Zeci de migranți găsiți aproape asfixiați la Vama Nădlac, înghesuiți într-un camion frigoric. Strigau după ajutor din remorca TIR-ului