Antena Meniu Search
x

Video Zeci de mii de măști au ajuns într-o școală din Gorj abia după ce pandemia de Covid-19 a trecut: "S-au aruncat banii pe fereastră, pur și simplu"

Proiect european, însă implementat în stil românesc! Zeci de mii de măşti şi nebulizatoare cumpărate cu bani europeni în pandemie au ajuns în şcoli abia după ce a trecut pericolul. De aproape un an, multe depozite s-au umplut cu echipamente de protecţie peste care se aşterne praful pentru că n-au venit când a fost nevoie de ele. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 14.12.2023, 08:19

Zeci de mii de măști au ajuns într-o școală din Gorj abia după ce pandemia de Covid-19 a trecut
Zeci de mii de măști au ajuns într-o școală din Gorj abia după ce pandemia de Covid-19 a trecut

La școala din localitatea Drăguțești, din Gorj, au ajuns abia la începutul acestui an 50.000 de măști de protecție, 15 nebulizatoare și o tonă de substanțe dezinfectante. Doar cele din urmă mai sunt utile acum.

Zeci de mii de măşti şi nebulizatoare au ajuns în şcoli abia după ce a trecut pericolul

Diana Speretoiu, reporter Observator: Aici scrie data comandă 4 februarie 2022. Și ele au ajuns după un an aici, în Drăguțești

Primar: Au venit în 2023.

Pe acelaşi subiect

Achiziția s-a făcut pe bani europeni. Primarii s-au bucurat în 2020, când au accesat proiectele. Dar materialele au fost livrate trei ani mai târziu, când pandemia se terminase deja. Cum au venit, așa au rămas în cutii.

Ion Popescu, primar Drăguțești: Am primit măștile când nu mai era nevoie de ele. Măști, dezinfectanți, o mare risipă de bani. Și țara are de suferit din cauza acestei risipe. S-au aruncat banii pe fereastră, pur și simplu. Să stăm cu măștile în magazii.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Așa arată 70.000 de lei, bani europeni, ce riscă să ajungă pe Apa Sâmbetei. Zeci de mii de măști, nebulizatoare care au ajuns aici, la Drăguțești, abia după ce pandemia s-a terminat.

Iar nebulizatoarele nu sunt folosite de teamă.

Primarii ar vrea acum să doneze măștile spitalelor

Și în Peștișani, au fost cumpărate măști, mănuși, halate, dar și tuneluri dezinfectante și alte aparate.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Dacă echipamentele de protecție, mai sunt folosite doar în cabinetul medical școlar, astfel de aparate care dezinfectează încă sunt utilizate și după pandemie.

Cosmin Pigui, primar Peștișani: Pornesc cu o jumătate de oră înainte de începerea orelor și după ce se termină orele încă o jumătate de oră după plecarea elevilor. Măști mai avem o mulțime, dar dezinfectanții sunt folosiți în fiecare zi și sunt utili.

Astfel de kit-uri anti-Covid au ajuns și în alte unități de învățământ din județ. Și peste tot, doar dezinfectanții s-au mai dovedit a fi de folos după ce s-a terminat pandemia de coronavirus. Primarii ar vrea acum să doneze măștile spitalelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Zeci de mii de măști au ajuns într-o școală din Gorj abia după ce pandemia de Covid-19 a trecut: "S-au aruncat banii pe fereastră, pur și simplu"