Antena Meniu Search
x

Video "Acum nu ştim ce să facem cu ele". Echipamentele pentru protecția împotriva COVID au ajuns în şcolile din Galaţi la trei ani după ce au fost comandate

Zeci de mii de măşti medicinale, tone de dezinfectant şi nebulizatoare pentru protecţia în faţa COVID au ajuns la şcolile din Galaţi, la trei ani după ce au fost comandate. Ajutoarele inutile fac parte dintr-un proiect cu bani europeni. Reprezentanţii Primăriei se apără. Spun că nu puteau refuza comenzile date în 2020 şi nici nu pot dezvălui valoarea lor pentru că riscă sancţiuni de la Uniunea Europeană. 

de Redactia Observator

la 26.11.2023, 19:50

Vezi și

Directorul liceului Traian Vuia din Galaţi a primit, pentru 500 de elevi, 65.000 de măşti, 5.000 de mănuşi de unică folosinţă şi aparatură pentru sterilizarea claselor. 

Giani Lungu, director Liceu Auto Traian Vuia: "Cu siguranţă erau necesare în perioada pandemiei, acum nu ştim ce să facem cu ele. A venit pur şi simplu furnizorzul, probabil cel care are contract cu Primăria."

Nebulizatoarele aduse la liceu au costat aproape 90.000 de lei, dar, dacă ar avea nevoie de ele, profesorii nu le pot folosi. 

"Ne lipseste dispozitivul de  încărcare şi bineînţeles, soluţia." 

Pe acelaşi subiect

"Deci nu le puteţi folosi oricum."

"Nu le putem folosi..."

Primăria Galaţi a comandat materialele de protecţie la începutul pandemiei, cu bani europeni, iar contractul de livrare a fost semnat anul acesta. 

"Deci contractul, când a fost încheiat?"

"Deci şi cererea aţi făcut-o în 2020..."

"Probabil, de către Primăria Galaţi." 

Petrică Pațilea, purtator de cuvânt al Primăriei Galați: "Proiectul a demarat chiar în vara anului 2020, dar procedurile privind contractarea, apoi achiziţiile, au durat foarte mult."

Părinţii nevoiţi să cumpere măşti şi dezinfectant pentru copii doi ani de zile sunt uluiţi acum. 

Părinte: "Aseară m-am trezit cu fiica mea la uşă, cu braţele pline de măşti, avea 200 de măşti, două cutii mari, primite de la şcoală. Surprinzător, foarte surprinzător..."

Şi elevii din Gorj au primit ajutoare târzii anti-COVID - în primăvară au ajuns în şcoli zeci de mii de măşti de protecţie, purificatoare de aer şi tone de dezinfectant. 

Ion Popescu, primar Drăguţeşti: "Pentru ce Dumnezeu ne-au trimis după doi ani de zile toate aceste materiale. Eu cred că vor fi aruncate. Deci banii aceştia vor fi aruncaţi."

Situaţie similară şi în Baia de Fier - pe lângă kituri anti-COVID de 800.000 de lei, un liceu a primit roboţi care purifică aerul. 

Aparatele vor fi folosite la deratizare în şcolile din comune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » "Acum nu ştim ce să facem cu ele". Echipamentele pentru protecția împotriva COVID au ajuns în şcolile din Galaţi la trei ani după ce au fost comandate