Antena Meniu Search
x

Video Zeci de poliţişti din Galaţi, obligaţi să mintă cu privire la orele suplimentare lucrate, pentru că şefii doreau să limiteze cheltuielile

Mai mulţi şefi din Poliţia Galaţi sunt cercetaţi penal pentru că au falsificat documente privitoare la orele suplimentare. Concret, aceştia ar fi făcut pontajul în funcţie de simpatii. Printre cei vizaţi este şi inspectorul şef-adjunct.

de Adrian Obreja

la 14.04.2022, 14:47

Vezi și

Inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, comisarul şef Daniel Miron şi şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, comisarul şef Ionuţ Surugiu, sunt cercetaţi penal şi au fost puşi sub control judiciar.

Infracţiunile pentru care sunt cercetaţi ar fi de fals intelectual şi uz de fals şi ar fi vorba despre întocmirea în fals a unor centralizatoare privind ore suplimentare prestate. Faptele ar fi fost constatate de ofiţeri inspectori din cadrul Corpului de Control al MAI.

Ancheta a durat trei ani de zile şi a pornit de la unul dintre subalterni. Aceştia au întocmit timp de 4 ani pontajele poliţiştilor din subordine în mod intenţionat greşit, astfel încât să nu primească orele libere prestate în zile de weekend sau sărbători legale şi în acelaşi timp nu le-au fost plătite aceste ore conform legislaţiei.

Cei doi au fost suspendaţi din funcţie de către conducerea Inspectoratului din Galaţi. Vorbim de zeci de poliţişti prejudiciaţi, iar suma se ridică la peste 80.000 de lei.

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii minţeau în documente

PoliţistAjunsesem în postura în care eram obligaţi să minţim efectiv în documente, ca să nu spun falsificăm, centralizatoarele, precum că noi am recuperat acele ore. Dar în realitate nu erau recuperate. 

Reporter: Dar de ce credeţi că aţi fost obligaţi să faceţi aceste raportări nereale, le-au făcut şefii dumneavostră? Pentru ce?

Poliţist: În principiu pentru limitarea cheltuielilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Zeci de poliţişti din Galaţi, obligaţi să mintă cu privire la orele suplimentare lucrate, pentru că şefii doreau să limiteze cheltuielile