Antena Meniu Search
x

Lecţie inedită de istorie pentru zeci de elevi din Iaşi, la Cimitirul Eternitatea

Zeci de elevi din Iaşi au primit o lecţie de istorie inedită. Şi asta pentru că s-a desfăşurat într-un cimitir. O mulţime de personalităţi marcante sunt înhumate în Cimitirul Eternitatea din capitala Moldovei, aşa că o tânără pasionată de turism a organizat un tur al necropolei.

Vezi și

Zeci de elevi din Iaşi au primit o lecţie de istorie pe cât de interesantă, pe atât de inedită. Şi asta pentru că s-a desfăşurat într-un cimitir. O mulţime de personalităţi marcante sunt înhumate în Cimitirul Eternitatea din capitala Moldovei, aşa că o tânără pasionată de turism a organizat un tur al necropolei. Tot ea le-a fost şi ghid amatorilor, pe care i-a fascinat cu poveşti mai puţin ştiute.

Atunci când nu lucrează la biroul de traduceri unde este angajată, Irina îşi ia în serios cele două mari pasiuni: istoria şi turismul. Iar asta a făcut ca în Cimitirul Eternitatea, să se depene poveşti despre Ion Creangă, Barbu Ştefănescu Delavrancea sau Mihail Kogălniceanu.

Documentarea putem spune că s-a făcut direct de la sursă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Turul a durat două ore şi se organizează periodic. Calendarul este anunţat pe reţelele de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Lecţie inedită de istorie pentru zeci de elevi din Iaşi, la Cimitirul Eternitatea