Antena Meniu Search
x

Video Ziua Morților a îmbrăcat cimitirele în flori și lumină. Sărbătoarea, închinată cu un concert în cimitirul din Cluj-Napoca

După doi ani de pauză, din pricina pandemiei, în Cimitirul Central din Cluj-Napoca au răsunat din nou arii celebre de operă. Sute de oameni au mers să aprindă o lumânare în memoria celor dragi şi au asistat la cel mai vestit concert de Luminaţie, sărbătoare dedicată celor trecuţi în nefiinţă.

de Redactia Observator

la 02.11.2022, 08:40

Vezi și

De Ziua Morţilor, Cimitirul Central din Cluj-Napoca a fost plin. Sute de clujeni au ieşit să aprindă o lumânare în memoria celor dragi, trecuţi în nefiinţă şi pentru a asista la celebrul concert de Luminaţie, ţinut după doi ani de pauză, provocată de pandemiei.

Pe aleile cimitirului au răsunat ariile lui Mozart

Daniela Maier, coordonator: Faptul că noi am reuşit încă din 2015, să argumentăm cumva această dorinţă a oamenilor de a fie împreună, împreună cu amintirea celor plecaţi dintre noi, e o mare bucurie. 

Pentru clujeni, această sărbătoare a Luminaţiei a devenit tradiţie. 

Participant: Am adus flori. Am adus cafea. Am adus sucuri. Am cântat o melodie ca de supărare, de dor. 

Participant: Aici e soţia mea. Aici e mama mea, tatăl meu. Cei şapte fraţi.

Participant: Îmi aduc aminte de de mama mea, de tatăl meu, de toţi morţii apropiați. Aşa este soarta. Aşa e viaţa. Cu asta mergem înainte. 

După ce au trecut pe la mormintele celor dragi, care se odihnesc acolo, oamenii au oprit la concert, pentru a-i asculta pe artişti. 

Participant: E o atmosferă deosebită. Plină de melancolie. Cui gândul la cei care nu mai sunt între noi. Dar ne bucurăm că într-o asemenea atmosferă ne regăsim cu toţii. O tradiţie extrem de frumoasă. 

Cei care nu au reuşit să ajungă la spectacolul de comemorare a sufletelor au putut urmări concertul în direct, pe reţelele de socializare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Ziua Morților a îmbrăcat cimitirele în flori și lumină. Sărbătoarea, închinată cu un concert în cimitirul din Cluj-Napoca