Antena Meniu Search
x

Video Ziua "zero" pentru Bode. Îl primește la București pe Karner, ministrul austriac care s-a opus aderării României la Schengen. Ce plan are România

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, va ajunge astăzi în București, la invitația guvernului României. Ministrul austriac este cel care s-a opus la sfârşitul anului trecut aderării României şi Bulgariei la Schengen. Înainte de această vizită, Gerhard Karner a făcut a conferință de presă și a anunțat că anul trecut au fost arestaţi în Austria cu 61% mai mulţi traficanţi de persoane decât în 2021, iar 52 dintre aceştia au fost români. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 26.04.2023, 07:49

Vezi și

Miercuri, Gerhard Karner, ministrul de interne al Austriei, ajunge în România pentru o vizită foarte importantă pe care o va avea cu omologul sau, Lucian Bode.

Oficialul austriac nu va merge doar la ministerul de Interne, ci va vizita și sediul Poliției de Frontieră și cel mai probabil acolo vor avea și discuții legate de partea de migrație și legate de proiectele-pilot pe care Romania încearcă să le implementeze cu ajutorul Comisiei Europene.

Vom afla, așadar, dacă această vizită va fi una de imagine politică sau decizională pentru că știm că ministrul de interne al Austriei este cel care a votat nu pentru România la Schengen, anul trecut în decembrie, la Bruxelles, și am văzut și motivele expuse de Austria vis-a-vis de acest vot: problemele legate de migrație cu care se confrunta întreaga Uniune Europeană, spunând că migranții vin și din România și că este o reală problemă când vor fi rezolvate problemele la frontiere.

România și Bulgaria nu pot face parte din spațiul Schengen, consideră ministrul de Interne al Austriei

Pe acelaşi subiect

Așadar, cu doar câteva ore înainte de această vizită în România, Karner a făcut o conferință publică în care a dat informații noi referitoare la migrație și spunea, referitor la traficanții de migranți, că au fost arestate 52 de persoane de origine română.

O astfel de criză migrațională nu a mai fost de când a început războiul în Siria în 2015, așadar Comisia Europeană trebuie să ia măsuri, consideră austriacul. Știm deja cerințele pe care le are Austria, cerințe înaintate la CE, și vom afla ce vor decide pe baza acestor discuții și pe baza deciziilor venite de la Bruxelles în ceea ce privește proiectul pilot pentru România.

În orice caz, chiar dacă Austria își va schimba acest vot sau nu, important este că în această vizită Gerhard Karner vă fi însoțit și de ambasadorul României la Viena, dar și de ambasadorul austriac de la București.

Autoritățile de la București speră că, în urma acestor discuții, România vă fi pusă pe agendă pentru un vot nou, atunci când Spania vă prelua președinția Consiliului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Ziua "zero" pentru Bode. Îl primește la București pe Karner, ministrul austriac care s-a opus aderării României la Schengen. Ce plan are România