Antena Meniu Search
x

Video Complexul imobiliar de "lux" în care fosa cu fecale se revarsă în apartamente, la demisol: "Se roagă să nu plouă"

Cu teama că vor sfârşi electrocutaţi în propria casă. Aşa trăieşte o familie care s-a mutat în "paradisul imobiliar" din Bod, nu departe de Braşov. Le plouă în casa la care mai au de plătit rate încă 27 de ani, iar instalaţia electrică pare o glumă proastă. Dar se poate și mai rău. Pentru cei de la demisol, fosa septică se revarsă în apartament. O situație absolut îngrozitoare, ținând cont că oamenii au dat zeci de mii de euro pentru a trăi o viață liniștită, nu una de coșmar. De parcă nu era de ajuns, dezvoltatorul imobiliar a construit un bloc... în plus. Un material din seria Coșmar Residence.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 13.05.2022, 14:31

Vezi și

Străzi pline cu noroi, apartamente inundate de fosa, platformă de deșeuri improvizată și... un bloc întreg, ridicat fără acte. E povestea unui complex rezidenţial din Sânpetru. Sute de oameni au plătit preţuri de oraş pentru condiţii de sat la marginea civilizaţiei.

Mai puțin de opt kilometri despart centrul municipiului Brașov de cartierul rezidențial din Sânpetru. Distanța mică a fost unul dintre criteriile pentru care zeci de familii și-au cumpărat un apartament acolo. Plus promisiunile că vor locui într-un cartier chic, cu iluminat stradal, canalizare, trotuare și spații verzi dichisite.

În realitate, pentru unii locatari din complexul imobiliar de lux, viața este un coșmar

Locatar: Ni s-au promis foarte multe. Dezvoltatorul ne-a promis că o să fie locuri de joacă pentru copii, că o să avem asfalt, că o să fie iluminat. Noi locuim într-o mocirlă, în continuare nu s-a rezolvat nici problema cu canalizarea.

Pe acelaşi subiect

Locatară: Noi ne-am mutat, nu am știut situația... Și acum, când am aflat-o, pe parcurs, a fost dificil.

Locatară: E mocirlă, pentru că nu poți să pleci cu un copil, pentru că nu poți să-ți iei tocuri, trebuie să pleci cu sandale, dacă pleci la un eveniment, că îți rupi gâtul, până la mașină. Nu e asfalt, trotuar nu există, iluminat stradal...

Complexul are 15 blocuri gata și unul în construcție. Povestea sa a început în 2016. Şase ani mai târziu, imobilele sunt încă racordate la o fosă septică.

Vecinii de la demisol se roagă să nu plouă. Se inundă casa cu fecale

Locatar: Pe cei care locuiesc la garsonierele de la demisol, ei sunt cei mai afectaţi. Până la blocul 7 există garsoniere la demisol.

Reporter: În ce fel sunt afectaţi?

Locatar: Din cauza diferenţei de nivel, când fosa mare se umple, se umple şi a lor şi atunci toată apa, fie cu fecale şi cu toate cele, intră la ei în casă. Pentru că este o diferenţă mare de nivel.

Sunt 16 blocuri pe stradă, iar unul dintre ele, spun autoritățile, este construit ilegal. Iar între promisiunile inițiale ale dezvoltatorului și situația din teren, spun locatarii, sunt probleme precum lipsa locurilor de parcare, noroiul de pe străzi, probleme cu branșamentele la rețeaua electrică, cu rețeaua de canalizare și cu locul în care oamenii își depozitează deșeurile menajere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Exclusiv Observator » Complexul imobiliar de "lux" în care fosa cu fecale se revarsă în apartamente, la demisol: "Se roagă să nu plouă"