Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum se face comunicarea pe timp de război: Analiza discursurilor lui Volodimir Zelenski

Omul Volodimir Zelenski a trecut de la comendiantul pe care nu paria nimeni, la un adevărat lider de război, care s-a remarcat drept un foarte bun comunicator pe timp de criză. Zilnic a transmis mesaje, zilnic a interacţionat şi şi-a mobilizat cetăţenii.

de Redactia Observator

la 31.03.2022 , 14:30

"Dacă veți încerca să ne luați libertatea, viața noastră, viața copiilor, ne vom apăra. Când ne veți ataca, ne veți vedea fețele, nu spatele." şi "Sunt aici, nu vom depune armele. Ne vom apăra patria, pentru că arma noastră este adevărul. Acesta este pământul nostru, țara noastră, copiii noștri. Și vom apăra toate acestea. Trăiască Ucraina!", sunt doar două fraze care se regăsesc în discursurile lui Volodimir Zelenski din momentul în care a izbucnit războiul din Ucraina. 

Aurelian Ciocan, expert în comunicare a analizat discursurile susţinute de liderul de la Kiev în ultimele zile de conflict, atât din punct de vedere al mesajului, cât şi din perspectiva mimico-gestuală. Pe scurt, felul în care comunică Volodimir Zelenski. 

Zelenski, aclamat la scenă deschisă în Parlamentul European

Vezi și

Zelenski a fost aclamat la scenă deschisă marţi în Parlamentul European. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marţi Uniunii Europene să demonstreze că este de partea Ucrainei în războiul acesteia cu Rusia, la o zi după ce a semnat cererea oficială de aderare la blocul comunitar. La finalul discursului, liderul de la Kiev a ridicat brațul și a transmis că "ucrainenii își sacrifică viața pentru apărarea libertății". Gestul său a fost aplaudat de oficialii europeni. 

Pe acelaşi subiect

Aurelian Ciocan, expert în comunicare: A fost un discurs extrem de emoţionant. S-a văzut că Zelenski este emoţionat. Pe de altă parte, a fost un discurs extrem de articulat, în care a frazat foarte bine, în care a subliniat foarte bine cuvintele esenţiale din discurs, în care a spus faptul că se luptă pentru ţară, că îşi apără teritoriile şi că îşi doreşte ca aderarea la Uniunea Europeană să se facă destul de rapid. Am văzut gesturi foarte clare, gesturi foarte precise tocmai pentru a întări şi mai mult.  Şi s-a văzut clar că preşedintele Ucrainei este un bun comunicator. Ştie să transmită, ştie să vorbească, ştie cum să scoată în evidenţă părţi importante din discurs, ştie cum să îşi mobilizeze şi să îşi ţină cetăţenii acolo, să fie uniţi şi să reziste până la capăt. 

Rușii continuă să bombardeze orașele ucrainene, în ciuda condamnării internaționale și a sancțiunilor dure. Sute de persoane au fost ucise, în urma atacurilor aeriene care sunt din ce în ce mai intense. Războiul dintre Rusia şi Ucraina se află în ziua 7.

Analiza integrală poate fi urmărită în materialul video de mai sus.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Exclusiv Observator » Cum se face comunicarea pe timp de război: Analiza discursurilor lui Volodimir Zelenski