Antena Meniu Search
x

Directoarele Colegiului "Goethe" din Capitală şi-au dat demisia, după scandalul profesoarei care îşi forţa elevii să facă meditaţii cu ea

Cele trei directoare care sunt la conducerea Colegiului "Goethe" din Capitală şi-au anunţat demisia, după sesizarea venită la Parchet, ca urmare al comportamentului abuziv al profesoarei asupra elevilor de la clasă. Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor după ce dascălul jignea elevii, obligându-i să facă meditaţii cu ea.  

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 18:35

Directoarele Colegiului "Goethe" şi-au dat demisia, după scandalul profesoarei care îşi forţa elevii să facă meditaţii cu ea.
Directoarele Colegiului "Goethe" şi-au dat demisia, după scandalul profesoarei care îşi forţa elevii să facă meditaţii cu ea.

Directoarele şi-au anunţat public demisia, după ce Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a sesizat Parchetul pentru nereguli şi a cerut cercetarea disciplinară a conducerii. ISMB a făcut verificari din care au reieşit nereguli grave. Dupa şedinţa Consiliului de Administraţie, cele trei directore au anunţat că îşi dau demisia. 

“Dragi colegi, presa oricum ne-a luat-o înainte, așa că nu ne rămâne decât să vă mulțumim pentru  acesti an in care ne-ați fost alături", a fost mesajul trimis colegilor de cele trei femei după ce şi-au anunţat demisia.

Neregulile descoperite de Corpul de Control

Reamintim că pe 19 februarie Corpul de Control al Ministerului Educației a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 privind o profesoară care condiționa elevii de la clasă să facă meditații cu ea în privat. Inspectorii au descoperit nereguli grave acolo, de la sancţiuni nedrepte pentru elevi şi până la lipsa unor proceduri privind gestionarea notelor de la testele de evaluare ale copiilor. Totul a pornit de la mai multe petiţii ale părinţilor care reclamau luna trecuta bullyingul săvârşit de cadrele didactice asupra elevilor. Raportul Corpului de Control arată că profesoara este unic administrator la firmă şi că încalcă codul de etica al cadrelor didactice conform caruia este interzis să efectuze meditatii cu elevii de la clasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Exclusiv Observator » Directoarele Colegiului "Goethe" din Capitală şi-au dat demisia, după scandalul profesoarei care îşi forţa elevii să facă meditaţii cu ea