Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video EXCLUSIV. Primele schimbări făcute în Spitalul Pantelimon, pentru a evita producerea unor noi orori

Cele două doctoriţe de la Spitalul Pantelimon, acuzate de omor cu premeditare, au fost eliberate din arest. Curtea de Apel București nu a mai dispus nicio măsură preventivă în cazul lor. Între timp, în exclusivitate, o echipă Observator a intrat în secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Pantelimon şi vă arată ce măsuri a luat spitalul pentru a preveni orice risc. 

de Redactia Observator

la 20.08.2024 , 20:03

Cele două doctoriţe arestate preventiv pentru cea mai gravă infracţiune din Codul Penal, omor cu premeditare, au fost lăsate în libertate. Curtea de Apel București a admis contestația medicilor. Şi, la patru luni de la primul denunţ privind decesele suspecte din ATI de la Pantelimon, spitalul ia măsuri. Pentru prima dată de la debutul anchetei, o echipă Observator a filmat schimbările din secţie.

Camere montate pe holul secției de ATI de la Spitalul Pantelilon

Imediat după izbucnirea scandalului în aprilie, în holul secţiei de Terapie Intensivă au fost montate 4 camere de supraveghere, iar planurile sunt să fie montate şi în saloane, în aşa fel încât să nu fie invadată intimitatea pacienţilor. Şi pentru ca ororile despre care vorbesc procurorii să nu se mai întâmple. 

Vezi și

Se fac paşi importanţi şi în ancheta care-l vizează pe partenerul doctoriţei numită Doamna cu Coasa, medic la spitalul Militar. Bărbatul care a încercat să se sinucidă într-o toaletă publică din Braşov va trebui să explice procurorilor de ce a recurs la acest gest şi cum a făcut rost de medicamentul pe care şi l-a injectat.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a fost transferat la Spitalul Militar Carol Davila din Capitală. Şi dosarul de vătămare corporală din culpă a ajuns de la Braşov direct pe masa procurorilor militari din Bucureşti, care îl vor chema la audieri pe colonel când îşi va reveni complet. 

Ancheta de la Spitalul Pantelimon a început pe 11 aprilie

După 4 luni de cercetări şi audieri, pe 7 august, au fost făcute percheziţii în locuinţele celor două doctoriţe, Maria Miron şi Mirela Păiuş. Anchetatorii susţin că acţiunile celor două au dus la moartea unui pacient de 54 de ani. Pe 8 august au fost arestate preventiv, iar managerul şi directorul medical şi-au dat demisia. Pe 13 august, Parchetul a anunţat că pentru alte 5 dintre cele 17 decese din perioada cercetată au deschis dosare de moarte suspectă. A doua zi, Şeful Corpului de Control de la Ministerul Sănătăţii şi-a depus şi el mandatul. Ieri a mai venit o demisie: şefa secţiei ATI, Florina Pompilian.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Exclusiv Observator » EXCLUSIV. Primele schimbări făcute în Spitalul Pantelimon, pentru a evita producerea unor noi orori