Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cu ce substanţă a încercat să se sinucidă iubitul "Doamnei cu coasa" de la Pantelimon. Autorităţile vor să afle de unde a făcut rost de ser

Este anchetă la Spitalul Militar după tentativa de suicid a unui medic ATI. Bărbatul de 53 de ani, iubitul unei doctoriţe arestate în scandalul Pantelimon, ar fi încercat să-şi ia viaţa cu o perfuzie cu anestezic, într-o toaletă publică din Braşov. Din verificările făcute de Ministerul Apărării, doctorul nu a luat medicamentele din spitalul de stat. Procurorii vor încerca să facă lumină în acest caz, când îş vor vita la audieri.   

de Claudiu Loghin

la 17.08.2024 , 19:13

Medicul ATI de la Spitalul Militar din Bucureşti şi-a revenit după ce vineri a fost găsit în stare gravă, inconştient, într-o toaletă publică din Braşov. Îşi administrase singur o perfuzie cu un sedativ foarte puternic, folosit în Terapie Intensivă. Bărbatul în vârstă de 53 de ani a fost transportat, în cel mai scurt timp, la spitalul de urgenţă din Braşov apoi, pentru că este cadru militar, a fost transferat la spitalul militar Regina Maria din Braşov.

"În prezent, persoana de sex masculin este conştientă, însă nu a putut fi audiată de organele de poliţie", a transmis Anca Gheorghiu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Verifică deocamdată doar faptele, doctorul nu este pus sub acuzare. Şi în Bucureşti se fac cercetări.

Încă de vineri, MApN a început verificările la Spitalul Militar Carol Davila. Primele date arată că dozele nu au fost luate din farmacia unităţii medicale. Totuşi, cercetările continuă pentru a se stabili cum a reuşit bărbatul să facă rost de substanţă. Nu este exclus să o fi luat din alt spital mai ales că are contracte cu alte două clinici private din Capitală.

Vezi și

Autorităţile aşteaptă explicaţiile medicului

Pe acelaşi subiect

Când îşi va reveni, bărbatul de 53 de ani, care are grad de colonel, va trebui să explice de ce a recurs la gestul extrem. Nu este exclus să-i fi fost teamă că ancheta de la Pantelimon l-ar putea viza. Medicul era iubitul uneia dintre doctoriţele arestate, numită de colegi "doamna cu coasa". A fost audiat pe 7 august, chiar în ziua în care partenera lui a fost reţinută pentru omor cu premeditare.

Cele două doctoriţe vizate de anchetă vor eliberarea din arest. Cererea lor se judecă peste trei zile. Între timp, tot mai mulţi bolnavi se tem să fie trataţi la Pantelimon. Rata celor care refuză intenarea acolo a ajuns la 38%. "A fost la Sfântul Ioan de trei ori internat şi când a venit a patra oară, ambulanţa a zis că îl aduce la cea mai apropiată unitate. L-au adus aici noi nu voiam dar...".

Ancheta la spitalul Pantelimon a început pe 11 aprilie 2024, când procurorii au anunţat că investighează 17 morţi suspecte în secţia de ATI. După patru luni de cercetări şi audieri, pe 7 august, au fost făcute percheziţii în locuinţele a două doctoriţe, Maria Miron şi Mirela Păiuş. Anchetatorii susţin că acţiunile celor două au dus la moartea unui pacient de 54 de ani. Pe 8 august, au fost arestate preventiv, iar managerul şi directorul medical şi-au dat demisia. Pe 13 august, Parchetul a anunţat că, pentru alte cinci dintre cele 17 decese de la Pantelimon, au deschise dosare de moarte suspectă. A doua zi, Şeful Corpului de Control de la Ministerul Sănătăţii şi-a depus şi el mandatul.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Cu ce substanţă a încercat să se sinucidă iubitul "Doamnei cu coasa" de la Pantelimon. Autorităţile vor să afle de unde a făcut rost de ser