Antena Meniu Search
x

Exclusiv În 2010 Ioan și-a construit o casă cu 75.000 de euro, lângă București. De ce nici acum nu se poate muta în ea

Pentru mulți proprietari din cartierele-dormitor construite la marginea Capitalei, casă "la cheie" înseamnă fără apă potabilă și canalizare. Cei mai norocoși au... gaze și curent electric. De asfalt nu se pune problema, pentru că nu există, așa că locatarii s-au văzut nevoiți să pietruiască, din propriile buzunare, căile de acces.

de Redactia Observator

la 07.04.2022, 18:52

Vezi și

În multe dintre cartierele rezidențiale construite la marginea Capitalei viața a devenit un coșmar. În Chiajna, spre exemplu, oamenii au primit doar gaze şi curent electric. Aceeaşi situaţie şi pentru locuitorii unui cartier nou din Sectorul 1.

Deşi, în teorie, complexul este administrat de primărie, în practică oamenii s-au descurcat singuri. În 2010, Ioan Stoica şi-a construit aici o casă, însă nu locuieşte nici acum în ea. 

Ioan Stoica, locatar: Utilităţi nu s-au adus niciodată. Tot ce vedeţi aici s-a făcut pe bani privaţi. 

Ioan a investit deja 75.000 de euro şi nu îşi mai permite şi luxul de a-şi aduce singur şi utilităţile. 

Pe acelaşi subiect

Ioan Stoica, locatar: Trebuie sa forezi între 50 şi 80 de metri.

Într-un alt cartier de la marginea Sectorului 1 oamenii se administrează singuri

Locatarii de acolo se administrează singuri din 2009. Nu au canalizare, dar au fosă, iar vidanja vine şi de 12 ori pe zi. Doar pentru golirea fosei, oamenii plătesc lunar 60.000 de lei. Canalizarea s-a oprit la câteva sute de metri de cartier. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cât de mulţi? 150.000 de lei pe lună cheltuiesc pentru un trai decent cele 300 de familii care stau în complex. 

Mihai Damian, reprezentant asociație de proprietari: Alimentare cu energie electrică, cu gaze, ne asigurăm iluminat public singuri, am asfaltat singuri străzile. Reuşim să asigurăm alimentarea cu apă printr-un puţ săpat la 180 de metri, la care trebuie să platim redevenţă statului.

Puteți urmări materialul integral aici: "Pe ce plătim rate toată viaţa?" Robert şi-a cumpărat o casă cu 68.000 de euro. A aflat că la cheie înseamnă cu apă din puţ

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Exclusiv Observator » În 2010 Ioan și-a construit o casă cu 75.000 de euro, lângă București. De ce nici acum nu se poate muta în ea