Antena Meniu Search
x

Video Interviu exclusiv cu ambasadorul SUA. Kathleen Kavalec, despre amenințările nucleare ale lui Putin și despre refugiații ucraineni din România

Cea mai importantă armă e unitatea. O spune ambasadorul Statelor Unite în România. Cum comentează Kathleen Kavalec ameninţările nucleare lansate de Putin, vedeţi imediat în partea a treia a unui interviu în exclusivitate pentru Observator. 

de Redactia Observator

la 06.07.2023, 21:23

Vezi și

Alessandra Stoicescu: "Am zis să poposim puțin aici în zona aceasta. Trebuie să le spun celor de acasă că ați fost ca diplomat și în Ucraina, și în Rusia. Și în România, acum este a doua oară. Cum îi liniștim pe cei de acasă, pentru că există multe temeri. Care ar fi mesajul pe care îl dăm, noi fiind acum într-un parteneriat strategic și uitându-ne către Statele Unite, pentru protecție și liniște." 

Kathleen Kavalec: "Cred că elementul cel mai important este unitatea pe care le avem în parteneriatul nostrum strategic, dar și cu NATO, pentru că cred că suntem uniți și când suntem uniți putem face față oricărei amenințări." 

Alessandra Stoicescu: "Așa e."

Kathleen Kavalec: "Pentru că se vede din partea Rusiei că aici nu ar fi ușor să vină. Asta este clar. 

Pe acelaşi subiect

Alessandra Stoicescu: "Amenințările nucleare ale lui Putin cum le citiți? Sunt doar de show-off, sunt doar de amenințare?"

Kathleen Kavalec: "Nu pot să intru în mintea lui Putin, dar mi se pare că este un fel de a face frică, cred că trebuie să insistăm în poziția noastră și asta înseamnă că el nu se simte în siguranță, știe că a ales o cale nebună și încearcă să folosească cuvinte pentru a ne speria, dar nu cred că trebuie să fim speriați." 

România, o nouă casă pentru refugiații din Ucraina

Alessandra Stoicescu: "E cel mai important mesaj. Și până acum România a fost acolo pentru Ucraina, pentru refugiații ucraineni care au cerut ajutorul țării noastre." 

Kathleen Kavalec: "Cred că da. Și să știți că am vorbit cu foarte mulți refugiați și au fost toți atât de recunoscători, atât de fericiți cu primirea călduroasă, au venit români cu ceai, cu cozonac, i-au acceptat… primirea este minunată și nu se va uita." 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Exclusiv Observator » Interviu exclusiv cu ambasadorul SUA. Kathleen Kavalec, despre amenințările nucleare ale lui Putin și despre refugiații ucraineni din România