Antena Meniu Search
x

Ambasadoarea SUA la București și-a preluat mandatul. Kathleen Kavalec vorbește 5 limbi străine și a vrut ca și copii ei să știe românește

Noua ambasadoare a Statelor Unite la București s-a întâlnit astăzi cu şeful statului, dar şi cu preşedintele Camerei deputaţilor, iar una din temele discuţiilor a fost dezvoltarea parteneriatului strategic. De altfel, România e ţara de care Kathleen Kavalec s-a îndrăgostit cu mai mulţi ani în urmă. Atât ea cât şi sotul şi cei 3 copii vorbesc româneşte şi adoră sarmalele cu mămăligă. Câteva imagini în esclusivitate ne arată o altă faţă a primul ambasador american femeie la noi în ţară.

de Redactia Observator

la 14.02.2023, 20:53

Vezi și

Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea SUA în România: "Când am venit în România am spus că copiii mei să înveţe limba română, pentru că o pot folosi oriunde, pot să înţeleagă mai bine ţara şi vor avea mai mulţi prieteni." 

Era decembrie 2006. Cel mai mic dintre copii, Gwen, avea 5 ani. Și se pregătea să îl întâmpine pe Moș Crăciun, în România. 

Mark Taplin, soţul ambasadoarei SUA: "Iubesc sarmale și mâmaliga. Tradițiile." 

Le iubea încă din anii 60 când Mark Taplin a ajuns prima dată la noi în ţară, împreună cu tatăl său, tot diplomat. 

Pe acelaşi subiect

Cine este Kathleen Ann Kavalec?

Kathleen Ann Kavalec este diplomat de profesie. Vorbeşte cinci limbi străine, printre care româna şi rusa. În 2018, a fost propusă de Donald Trump pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în Albania, dar numirea sa nu a fost aprobată de Senat. În schimb, propunerea pentru Romania a fost acceptată, după un discurs în care Kavalec vorbea în termeni foarte buni despre țara noastră. 

Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea SUA în România: "Astăzi, România este un model pentru alte state NATO. 2% din bugetul său este rezervat pentru Apărare şi recent s-a angajat să-și ridice bugetul pentru apărare la 2,5%, o mare parte din el fiind alocată achiziționării de echipamente americane în eforturile sale de modernizare."

Kathleen Ann Kavalec  este de o săptămână în România şi şi-a prezentat scrisorile de acreditare oficialilor de la noi din ţară. Urmează acum să depună jurământul, aceasta fiind ultima etapă formală înainte de preluarea funcţiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Exclusiv Observator » Ambasadoarea SUA la București și-a preluat mandatul. Kathleen Kavalec vorbește 5 limbi străine și a vrut ca și copii ei să știe românește