Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Dominic Fritz, la un an de mandat. Primarul Timişoarei se laudă cu realizările sale: "Filmul trecutului a fost trist. Viitorul este strălucitor"

Primarii marilor oraşe au promis multe la alegeri. După un an, le numărărm realizările şi verificăm dacă s-au ţinut de plan. La Timişoara, oamenii au mers pe mâna unui tânăr cu cetăţenie germană. Dominic Fritz a preluat frâiele celui mai mare oraş din Vest, un loc care a fost de multe ori fruncea. La un an de mandat, timişorenii nu-l menajează: a făcut, dar putea mai mult.

De Iulia Pop la 28.09.2021, 20:45
Vezi și

Iulia Pop – reporter Observator: În 27 septembrie 2020, Piaţa Victoriei devenea locul unde se sărbătorea victoria lui Dominic Fritz. Mii de oameni au uitat atunci şi de pandemie şi de restricţii şi s-au bucurat pentru şi împreună cu neamţul care câştiga primăria Timişoarei.

Rezultatul alegerilor a fost contestat în instanţă, astfel că Dominic Fritz a aşteptat mai bine de o lună până s-a instalat în fotoliul de primar. 

Dominic Fritz: Am vrut să vă arăt, foarte scurt, biroul meu. Ăsta este. Şi aici afară este Filarmonica. Deci biroul meu este la colţ.

La colţ a fost pus curând de cetăţeni în urma unei decizii nepopulare. În plin val trei al pandemiei, votul pe care l-a dat pentru carantinarea Timişoarei i-a scos pe oameni în stradă. 

Pe acelaşi subiect

Nemţeşte, Dominic Fritz şi-a văzut apoi de treabă. La un an de mandat, ne dă întâlnire pe o stradă unde-i putem vedea la fiecare pas realizările. Primul motiv de mândrie: o trecere de pietoni supraînălţată, în zona în care sunt două din cele mai mari şcoli din oraş. 

Dominic Fritz - primarul Timişoarei: Acest gen de teceri de pietoni supraînălţate nu s-au facut până acum în Timişoara. Calmăm şi traficul, este mai sigur.

Iulia Pop – reporter Observator: Această trecere face parte dintr-un proiect mai amplu de acccesibilizare şi securizare a zonelor pentru pietoni, persoane cu dizabilităţi sau bicilişti. Sigura problemă identificată de şoferi este că a fost construită după ce se trece de unităţile de învăţământ.

"Este eficientă, doar că nu avem unde să parcăm". "Multe trebuie schimbate, multe, multe sunt de schimbat", spun localnicii. 

Dominic Fritz, la un an de mandat

Intrăm în filmul noului primar în faţa cinematografului "Studio" din centru. Reabilitarea lui costă 14 milioane de euro. 

Dominic Fritz - primarul Timişoarei: Filmul trecutului a fost trist. Viitorul este strălucitor. O să fie un happy ending.

Renovarea cinematografelor ar trebui să fie gata până în 2023, când Timişoara va fi capitala europeană a culturii. Răgazul de 2 ani dat de pandemie a fost o gură de oxigen.

Dominic Fritz - primarul Timişoarei: Dacă ar fi fost anul acesta, nu am fi fost pregătiţi.

Cultura va fi susţinută şi prin finanţări nerambursabile pentru a încuraja comunitatea să-şi pună în scenă ideile. Scopul este ca totul să fie transparent, iar primarul să nu mai fie cel care decide, dupa criterii politice, cine primeşte banii publici. 

Dominic Fritz – primarul Timișoarei: Am dat în total 11 milioane de lei pentru proiectele comunităţii.

Locuitorii îi contabilizează şi eşecurile. Timişoara încă stă prost la prima impresie. 

"Curăţenia este principalul aspect, pentru că oricine vine, indiferent că este turist sau locuitor, nu poate să nu observe faptul sunt probleme".

"Probabil că îi mai trebuie timp. E prea puţin un an".

"Mi s-a părut pozitiv ce vrea să schimbe, dar cred că se luptă cu morile de vânt", spun localnicii.

Cu toţii, aşteaptă ziua în care, în oraşul lor, toate vor merge cu precizie germană. 

Discuţie primar- locanici stabiliţi în Germania: Este la Consiliul Judeţean, dar şi eu fac presiune, avem nevoie de stadion. Unde staţi în Germania? 

-În Nurnberg.

- Bine. 

- O zi frumoasă! 

- Şi vouă la fel. 

- Pa!

 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Dominic Fritz, la un an de mandat. Primarul Timişoarei se laudă cu realizările sale: "Filmul trecutului a fost trist. Viitorul este strălucitor"