Antena Meniu Search
x

Video Ceremonia aprinderii Luminii Sfinte, transmisă în exclusivitate de Observator

În Sâmbăta Mare, Lumina Sfântă se va aprinde la Sfântul Mormânt de la Ierusalim. Este un moment de mare intensitate pentru întreaga lume creştină. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 19.04.2022, 17:42

Vezi și

Mădălina Iacob va fi acolo, când se aprinde miraculos Lumina Învierii şi va transmite în exclusivitate ceremonia direct de la Ierusalim. 

"Suntem foarte bucuroşi că am primit acreditările. A fost un proces foarte greoi şi de mult timp ne pregătim de acest lucru.

Suntem singura televiziune din România care a primit acreditarea pentru Ierusalim şi suntem fericiţi că şi anul acesta vom vedea ceremonia Luminii Sfinte şi vrem să vedem cum este şi după pandemie.

A fost diferit anul trecut, cu foarte multe restricţii. Deşi Biserica Ortodoxă Română a anunţat că anul acesta, de Paşte, toţi credincioşii sunt aşteptaţi cu bisericile deschise, iată că la Ierusalim nu e chiar aşa: autorităţile negociază chiar şi acum, în săptămâna mare, câţi oameni vor avea voie să intre la ceremonia Luminii Sfinte", spune Mădălina Iacob.

Protocolul e diferit faţă de anii trecuţi

"În alţi ani, delegaţia din România pleca în Ierusalim şi aducea candela sfântă. Anul acesta rămânem pe restricţii şi pe protocolul pe care l-am văzut şi în pandemie. 

Un avion va pleca de aici din România către Tel Aviv, iar de acolo candela va fi adusă de către reprezentantul României în Ierusalim, Arhimandritul Teofil. Acesta va lua candela de la Mormântul Sfânt şi va veni cu ea până în România, la Aeroportul Otopeni, iar de acolo Patriarhul Daniel o va prelua şi o va împărţi în toată ţara. 

În Joia Mare vom participa la ceremonia spălatului picioarelor, aşa cum a făcut Iisus Hristos acum mai bine de 2.000 de ani. În Vinerea Mare vom parcurge Drumul Crucii", mai spune Mădălina Iacob.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ceremonia aprinderii Luminii Sfinte, transmisă în exclusivitate de Observator