Antena Meniu Search
x

Video Drumul Crucii, refăcut la Roma de o ucraineancă şi o rusoaică. Procesiuni impresionante la Vatican şi Ierusalim

Procesiuni impresionante cu ocazia Paştelui Catolic. Aseară, 10.000 de pelerini au participat la Colosseum, la ceremonia prin care a fost refăcut Drumul Crucii. Într-un gest simbolic, pentru o parte din procesiune, crucea a fost purtată de o ucraineancă şi o rusoaică

de Redactia Observator

la 16.04.2022, 20:51

Vezi și

Cu lumânări în mână mii de oameni au refăcut Drumul Crucii la Colosseumul din Roma, într-o ceremonie prezidată de Papa Francisc. Momentul culminant al ritualului a fost când pentru o bună bucată din traseul simbolic, crucea a fost purtată împreună de o ucraineancă şi o rusoaică, asistente medicale în Roma. Albina şi Irina sunt foarte bune prietene şi nici agresiunea Rusiei asupra Ucrainei nu a schimbat asta. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Vinerea Mare, Papa Francisc s-a rugat la rândul lui pentru pacea din Ucraina.  

Papa Francisc: Doamne, întoarce inimile noastre răzvrătite către inima ta, ca să învăţăm să urmăm pacea. Inspiră duşmanii să dea mâna şi să se ierte. Dezarmează mâna fratelui ridicată împotriva fratelui, pentru ca acolo unde este ură să înflorească iertarea. 

Pe acelaşi subiect

Catolicii sărbătoresc mâine Paştele

După mai bine doi ani de pandemie, credincioşii catolici sunt recunoscători că pot petrece Paştele alături de cei dagi. 

Credincioşi: Suntem împreună toată familia şi este foarte frumos. Am primit flori, suntem liniştiţi, este foarte frumos, florile şi restul, este perfect.  

Şi la Ierusalim Biserica Sfântului Mormânt a fost arhiplină. Zeci de mii de pelerini din întreaga lume au revenit anul acesta în Oraşul Sfânt. Ei au participat la slujba de sfinţire a Focului din Biserica Sfântului Mormânt. Au cântat imnuri şi s-au rugat.  

Catolicii din Ucraina sunt însă cei mai încercaţi de Paştele acesta. Ei se pregătesc să întâmpine Învierea printre bombe, cu teama că nu mai apucă ziua de mâine. 

Pelerin: M-au încercat multe sentimente, vină, nelinişte, după ce a început războiul şi, când sunt aici, pot fi eu. Nu mă gândesc la acele sentimente negative.  

Peste 1.2 miliarde de catolici sărbătoresc mâine Învierea Domnului.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Drumul Crucii, refăcut la Roma de o ucraineancă şi o rusoaică. Procesiuni impresionante la Vatican şi Ierusalim