Antena Meniu Search
x

Video Reţeta care a făcut-o faimoasă pe Miriam, o bătrânică din Mexic. O lume întreagă vrea să-i afle secretul: "Mulţi români mi-au trecut pragul"

Mexicul are gust de tacos şi de tequila. Sunt cele mai cunoscute produse ale acestei ţări, ştiute de o lume întreagă. Puţini cunosc însă povestea lor. Primele reţete de taco au apărut acum mai bine de 3.000 de ani. Azi, preparatul e în toate topurile gastronomice internaţionale. O echipă Observator a întâlnit-o în Mexic pe cea mai faimoasă bucătăreasă specializată în tacos. Urmăriţi un reportaj în exclusivitate. 

de Redactia Observator

la 03.11.2023, 22:39

Picant. Aromat. Plin de poveşti. Aşa e gustul tradiţional al Mexicului. Miriam Peraza îl ştie cel mai bine: e considerată regina bucătăriei mexicane. Am găsit-o într-un mic restaurant din oraşul Merida, în Peninsula Yucatan. 

Anastasia Miron, reporter Observator: Când spui Mexic, spui automat taco, iar aici, în bucătăria doamnei Miriam, l-am găsit pe cel mai bun din lume. S-au făcut inclusiv documentare despre el. Bineînţeles, nu putea lipsi celebrul Habanero, cel mai iute ardei. N-o să-l încerc totuşi. 

Reţeta simplă şi aromată pentru care Miriam e căutată de jurnalişti şi turişti din toată lumea

Miriam Peraza e căutată de jurnalişti şi turişti din toată lumea, pentru reţeta de taco pe care a moştenit-o de la bunica ei. O lipie de porumb, umplută cu ceapă şi carne de porc. Atât de simplu, şi totuşi atât de aromat. 

Miriam Peraza, chef: Mulţi români mi-au trecut pragul, foarte mulţi. Turişti, oameni de afaceri, o diversitate de români pe care am ajuns să-i iubesc. 

Reporter: Ce înseamnă bucătăria pentru dumneavoastră? 

Miriam Peraza, chef: Viaţa mea. Mă emoţionează la fel ca în prima zi. 

Tequila, băutura-simbol a Mexicului. Cum se prepară

Oriunde ai merge în Mexic, nu vei fi întâmpinat cu pâine şi sare, ci cu taco şi un pahar cu tequila. E băutura-simbol al acestei ţări. 

Anastasia Miron, reporter Observator: Agave Azul este planta din care se produce tequilla, cea mai cunoscută băutură a Mexicului. Mai exact, din rădăcina ei. Durează 3-4 ani pentru ca o plantaţie ca aceasta să ajungă la maturitate. Dar cunoscătorii spun că merită aşteptarea. 

Anul trecut, în Mexic s-au produs 650 de milioane de litri de tequila. O parte a ajuns în România. Nu e singura băutură pe care o importăm de la ei: mexicanii sunt şi mari amatori de bere. Într-un singur hotel, de exemplu, se produc aproape două 1.800 de litri pe an. 

Mexicanii aşteaptă turişti tot anul, cu voie bună şi mâncare gustoasă

Cu bere, tequilla şi tacos, dar mai ales cu voie bună, mexicanii aşteaptă turişti tot anul. 

Yulicarry Saraccent, reprezentant agenţie de turism: Avem mai multe pachete legate de grupuri cu însoţitor, avem pachete individuale, şi toate sunt menite să includă şi perioada de Revelion, perioada de Crăciun, dacă cineva doreşte să petreacă sărbătorile într-un stil total diferit. 

Grecia Lopez, director general lanţ hotelier: De obicei, de Crăciun, 24 şi 25 decembrie, organizăm mese festive în toate restaurantele, spectacole şi petreceri pe plajă şi la piscină. Iar în ultima zi din an, 31 decembrie va fi petrecere la piscină, cu muzică live. 

Şapte nopţi all inclusive pe plajă, în zona Riviera Maya, costă în medie 1.790 de euro de persoană, de sărbători. Preţul include zborul cu avionul şi prietenia mexicanilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Exclusiv Observator » Reţeta care a făcut-o faimoasă pe Miriam, o bătrânică din Mexic. O lume întreagă vrea să-i afle secretul: "Mulţi români mi-au trecut pragul"