Antena Meniu Search
x

Video Român arestat de Secret Service după ani de anchete. Mărturii exclusive pentru Observator din dosarul de fraudă cu carduri din SUA

Un român, pe mâna serviciilor secrete de peste ocean. Bărbatul, originar din Craiova, ar fi livrat sute de dispozitive pentru clonat carduri grupărilor de skimming din Statele Unite. Ninel Eleodor Pencu a fost predat deja americanilor după ani de anchete. În exclusivitate pentru Observator, martori protejaţi în dosarele de din dosarele de fraudă cu carduri leagă numele lui Pencu de Rechinu, alt craiovean care a condus cea mai mare grupare din Mexic, specializată în clonare de carduri. 

de Redactia Observator

la 27.11.2022, 20:32

Vezi și

Am speriat America cu grupările care fură din bancomate. Ninel Eleodor Pencu a fost arestat în 2019 de FBI pentru fraude bancare pe teritoriul Mexicului şi Statelor Unite. El ar fi vândut aparatele de clonare unei reţele de peste ocean cu 300 de dolari bucata, iar valoarea prejudiciului depăşea 20 de milioane de dolari. . 

"Ulterior a fost trimis în România şi în continuare trimitea aparatură în America şi în alte părţi, în alte ţări." 

Craioveanul, care acum a fost extrădat în Statele Unite, ar fi avut legături cu gruparea de pe Riviera Maya condusă de Florian Tudor zis Rechinu'. Tot din Craiova, Florian Tudor ar fi creat o întreagă reţea uriaşă, de clonare a cardurilor bancare, pe ruta România-Mexic-Statele Unite ale Americii - Indonezia - Brazilia. 

"Toată lumea care se ocupa şi se ocupă are legături cu Tudor Florian pentru că el i-a pus în sistem. Cum să ia aparatura, cum să o facă, cum să o distribuie."

Pe acelaşi subiect

Infracțiunile românului au atras atenția Secret Service

Aşa au intrat pe fir Serviciile Secrete din Statele Unite. Secret Service are au două direcţii de activitate, paza preşedintelui şi lupta împotriva fraudelor cu moneda americană, unde mai nou intră şi clonarea de carduri. După o investigaţie de doi ani, agenţii l-au prins pe Ninel Eleodor Pencu, cel care fabrica dispozitivele de skimming. 

"Acest Ninel s-ar putea să fie unul din băieţii români din Anglia care a dezvoltat nişte cipuri şi pe care le-a tot vândut."

Românul a fost prins după ce o persoană care monta dispozitivele a colaborat cu americanii şi le-a spus cum au ajuns aparatele în Statele Unite şi cine le face. 

Informatorul ar fi comunicat cu Ninel Pencu numai prin aplicaţii de mesagerie criptată. În 2021, au discutat prin conversaţii care au fost şi înregistate, despre o tranzacţie cu 30 de astfel de aparate, în valoare de 10.000 de dolari. Doar că aparatele au ajuns la autorităţile din America. Peste 180 de aparate de clonare făcute de român ar fi ajuns în State. 

Declarații exclusive pentru Observator

Capul reţelei, Rechinul, este arestat de anul trecut în Mexic. În exclusivitate pentru Observator, acesta declara că nu are nicio treabă cu acuzaţiile care i se aduc. 

"La un moment dat existau nişte discuţii despre un oarecare Ninel. Din ce am înţeles eu de la ceilalţi, s-ar fi ocupat de o supraveghere la nişte scoateri de pe carduri."

"Acest Ninel s-ar putea să fie unul din băieţii români din Anglia care a dezvoltat nişte cipuri şi pe care le-a tot vândut. La un moment dat, în 2016, cei doi s-au spart în două firme diferite. Din ce am înţeles, la vremea respectivă nu era ilegal ca să vinzi aceste cipuri. Probabil acest Ninel despre care se povesteste acum s-ar putea să fie unul din acei baieţi. Nu sunt 100% sigur. Au fost doi sau trei români care au făcut o firmă cu aşa ceva am înţeles că era şi o doamnă care se ocupa de programări." 

"Rechinul a preferat să şi le facă în regie proprie. Foarte rar şi în anumite situaţii mai lua din Anglia şi din Polonia, doar ca să vadă ceva ce nu ne ieşea nouă, să vadă şi alte idei. Dar în general, nu folosea decât ce produceam noi acolo."

"Avusese o vreme când folosea cipurile făcute de alţii şi astea au chei de criptare pe care ţi le dă cel care le a făcut şi ar trebui să nu le mai aibă decât cel care le-a creat, dar s-au întâmplat şi furturi între hoţi şi au creat mari probleme. Şi atunci, ca să elimine aceste inconveniente, a preferat să le facă el. A investit destul de mult ca să îşi facă cipurile lui."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » Român arestat de Secret Service după ani de anchete. Mărturii exclusive pentru Observator din dosarul de fraudă cu carduri din SUA