Antena Meniu Search
x

Video Rudele lui Eugen Sabău povestesc cum a decurs procedura de eutanasiere. Cumnatul i-a stat alături până în ultima clipă

Într-un interviu în exclusivitate pentru Observator, rudele lui Eugen Sabău, românul eutanasiat ieri în Spania, spun şi partea lui de poveste. Departe de a-i justifica gestul extrem de a răni patru oameni, apropiaţii vor să-l păstreze în memorie ca pe un om corect, dedicat meseriei. Cumnatul i-a stat alături în ultimele clipe şi spune cum a decurs procedura de eutanasiere, o premieră pentru Spania. 

de Redactia Observator

la 24.08.2022, 19:29

Vezi și

Din fotografie, zâmbeşte un bărbat mândru şi încrezător în viitor. Eugen Sabău avea 32 de ani şi era prima lui zi în uniformă de ofiţer de pază.

Mugur Ciocan, cumnatul lui Eugen Sabău: Eram cu toții cu familia și era foarte bucuros, iluzionat, era mândru. Era o realizare să ajungă să lucreze în firma asta, în domeniul ăsta de pază și protecție.

Bărbatul locuia singur într-un apartament din Tarragona, aproape de una dintre surori şi de soţul acesteia. Cumnatul a fost cel care a rămas în salonul de spital până când şi-a dat ultima suflare.

Mugur Ciocan, cumnatul lui Eugen Sabău: El era foarte corect, să-ți faci meseria cum trebuie, nu-i plăcea minciuna. Omul cu inima cea mai mare pe care l-am cunoscut, nu spun că e al nostru, cumnatul meu.

Pe acelaşi subiect

Rudele spun că la scurt timp după angajare, Sabău a ajuns om de bază în firmă.

Mugur Ciocan, cumnatul lui Eugen Sabău: Era trimis în serviciile cele mai grele și în linia întâi cum se spune, dar când îl călcai pe picior se schimba.

Problemele au început în 2013, când românul a cerut anumite beneficii materiale menţionate în contract, pe care, susţine familia, nu le primea.

Mugur Ciocan, cumnatul lui Eugen Sabău: De ce nimeni nu se întreabă cum s-a ajuns la situația asta, de ce nu întreabă cine a fost el, nu un nebun care de pe o zi pe alta a luat un pistol și a început să împuște ca răzbunare. Şi-a cerut drepturile bănești care pot fi dovedite. Toate acesta nu se plăteau, la alți colegi da, lui nu...și când a reclamat toate acestea, a început calvarul. A câștigat un proces, firma a făcut recurs la tribunal, au câștigat ei.

În ziua de 14 decembrie 2021, când a intrat peste colegii săi deghizat în poştăriţă, Eugen Sabău era încă angajat al firmei, dar în concediu medical. 

Mugur Ciocan, cumnatul lui Eugen Sabău: Vreau sa subliniez faptul că nu susţinem violenţa de niciun fel, fizică sau psihică. Nu vrem să justificăm gestul pe care l-a făcut, vrem doar să explicăm decizia greşită a unui om ajuns la disperare.

Împuşcat de forţele de ordine, Sabău şi-a revenit de două ori din comă. Când şi-a dat seama că este paraplegic, a luat hotărârea să ceară eutanasia.

Mugur Ciocan, cumnatul lui Eugen Sabău: Cu dependență totală, cu dureri foarte mari, cu sănătate fragilă care în orice moment putea să declanșeze o complicație de sănătate care îi aducea moartea.

Cumnatul i-a stat alături până în ultima clipă

Până în ultima clipă, bărbatul i-a încurajat pe medicii care i-au indus moartea.

Mugur Ciocan, cumnatul lui Eugen Sabău: Nu i-a fost teamă deloc, el nu credea în viață în starea în care este. Nu era ca să fugă de răspunderea penală.

Românul nu a putut să-şi injecteze singur substanţele folosite în cazurile de sinucidere asistată, aşa cum se întâmplă de obicei. Asta pentru că a cerut ca organele să îi fie donate. Cumnatul său i-a fost alături când a fost decuplat de la aparate, la 19:30, ora României.

Mugur Ciocan, cumnatul lui Eugen Sabău: Au făcut eutanasierea cu procedeele medicale care permit extracția de organe. El nu putea, era sedat.

Toate organele sale au fost în stare bună pentru a fi prelevate, susţine familia. Eugen Sabău a fost preluat din morga spitalului, iar mâine va fi incinerat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Exclusiv Observator » Rudele lui Eugen Sabău povestesc cum a decurs procedura de eutanasiere. Cumnatul i-a stat alături până în ultima clipă