Antena Meniu Search
x

Video 100 de sarcofage în stare perfectă, vechi de peste două mii de ani, dezgropate în Egipt: "Săpăturile continuă"

O sută de sarcofage au fost descoperite în stare perfectă, în necropola Saqqara, din Egipt. Sicriele din lemn au o vechime de peste 2000 de ani.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 15.11.2020, 13:31

Vezi și
  • Sarcofagele au fost descoperite în necropola Saqqara, din Egipt
  • Situl Saqqara se află la mai puţin de 15 kilometri de piramidele de pe platoul Giza
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

Autorităţile egiptene au anunţat că au descoperit 100 de sarcofage intacte, în necropola Saqqara, din sudul oraşului Cairo. Aceasta ar fi cea mai mare comoară găsită de la începutul anului, potrivit news.ro.

Situl Saqqara se află la mai puţin de 15 kilometri de piramidele de pe platoul Giza, unde este adăpostită necropola Memphis, capitala vechiului Egipt. Situl este inclus în patrimoniul mondial Unesco.       

"Saqqara nu şi-a dezvăluit încă tot ceea ce ascunde. Este o comoară", a afirmat Khaled el-Enani, ministrul egiptean al Turismului şi Antichităţilor. 

Sicriele din lemn sigilate, dezvăluite în timpul unei ceremonii cu fanfară, aparţin unor înalţi responsabili din anii 700 şi 300 înainte de Hristos, dar şi din anii 323 şi 30 înainte de Hristos.

Sarcofagele au fost găsite în trei puţuri funerare, la o adâncime de 12 metri. 

Arheologii au deschis unul dintre sicrie, în interiorul căruia se afla o mumie înfăşurată într-un giulgiu ornat cu hieroglife colorate. Mai mult de 40 de statui de zeităţi şi măşti funerare au fost descoperite.

"Săpăturile continuă. Imediat cum golim un puţ funerar, descoperim altul", a adăugat Enani.        

Aceste descoperiri sunt distribuite la mai multe muzee egiptene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » 100 de sarcofage în stare perfectă, vechi de peste două mii de ani, dezgropate în Egipt: "Săpăturile continuă"