Antena Meniu Search
x

Galerie foto 11 mineri au fost salvați, după două săptămâni de la explozia dintr-o mină din China. Alți 10 au fost găsiți morți

11 mineri, dintre cei 22 prinși în subteran într-o mină de aur din China de mai bine de două săptămâni, au fost recuperați în viață. Alți zece au decedat.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 26.01.2021, 11:39

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vezi în galeria foto cum s-a desfășurat misiunea de salvare a minerilor chinezi

11 mineri care au rămas blocați în subteran, de mai bine de două săptămâni, într-o mină din estul Chinei au fost salvați, iar alți zece au murit, scrie CNN.

Primul miner a fost salvat duminică dimineață. Ceilalți 11 rămăseseră blocați într-o zonă mai adâncă, iar de atunci, salvatorii au acționat contra-cronometru pentru a-i recupera și pe ceilalți. Alimentele, medicamente și pături le-au fost trimise minerilor blocați printr-un puț. 

Exploziile și decesele nu sunt incidente izolate în minele din China. În septembrie, cel puțin 16 mineri din sud-vestul Chinei au murit după ce au fost prinși în subteran, într-o mină de cărbune, și s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Și în 2016, zeci de mineri au murit după o explozie la o mină de cărbune din orașul Chongqing.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » 11 mineri au fost salvați, după două săptămâni de la explozia dintr-o mină din China. Alți 10 au fost găsiți morți