Antena Meniu Search
x

Cel puţin 14 persoane au murit în India, după ce un gheţar din Himalaya s-a prăbuşit peste un baraj

Cel puțin 14 persoane au murit și alte 150 sunt date dispărute, în India, după ce un gheţar din Himalaya s-a prăbuşit peste un baraj, provocând inundaţii masive. Autoritățile cred că mulți dintre cei dispăruți sunt muncitori de la cele două centrale hidroelectrice.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 08.02.2021, 09:47

Soldații și paramedicii îcearcă să salveze oamenii blocați într-un tunel
Soldații și paramedicii îcearcă să salveze oamenii blocați într-un tunel - Chamoli Police / Twitter
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Sute de soldați, paramedici și elicoptere militare au fost trimise în statul Uttarakhand pentru a ajuta echipajele locale de salvare, scrie BBC. Până în prezent 25 de persoane au fost salvate.

Duminică, prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a declarat că ține legătura cu forțele de ordine de la fața locului. 

"Sunt informat constant de autorități cu privire la operațiunile" care se desfășoară în Uttarakhand. "Întreaga națiune se roagă pentru siguranța celor de acolo".

Liderii lumii alături de India

Liderii din întreaga lume au trimis mesaje de condoleanțe familiilor victimelor în urma tragediei petrecute duminică. 

"Rugăciunile mele sunt îndreptate către poporul Indian și către echipajele de salvare din Uttarakhand", a transmis șeful Executivului britanic, Boris Johnson. 

Duminică, autoritățile din Uttarakhand au declarat că o avalanșă a distrus un barajul Rishiganga. Un martor a comparat inundația cu „o scenă dintr-un film din Bollywood”.

Echipajele de salvare au intervenit în timp record pentru a evacua zeci de sate, iar autoritățile au declarat ulterior că pericolul inundațiilor a trecut. 16 muncitori, care fuseseră blocați în interiorul unui tunel, au fost salvați. Oficialii au declarat pentru BBC că aproximativ 40 de persoane ar fi încă blocate într-un al doilea tunel. 

Mare parte dintre satele care sunt evacuate se află pe colinele cu vedere la râu, care este un afluent al Gangelui. 

Autorităţile au eliberat, ca măsură de precauţie, cele două baraje pentru a împiedica apele să umfle Gangele din oraşele Rishikesh şi Haridwar, şi le-au interzis locuitorilor celor două oraşe să se apropie de malurile fluviului sacru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cel puţin 14 persoane au murit în India, după ce un gheţar din Himalaya s-a prăbuşit peste un baraj