Antena Meniu Search
x

Curs valutar

15.000 de soldați ruși ar fi murit în război, estimează șeful CIA. "Rusia a plătit scump câștigurile din Ucraina"

SUA estimează că victimele în rândurile soldaților ruşi în Ucraina au ajuns până acum la aproximativ 15.000 de morţi şi poate 45.000 de răniţi. Șeful CIA, William Burns, a estimat că pierderile ucrainene au fost puţin mai mici, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 21.07.2022 , 10:38

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

După aproape cinci luni de război, forțele Kremlinului au ocupă aproximativ o cincime din Ucraina. Șeful CIA, William Burns, vorbind la Aspen Security Forum din Colorado, a declarat că pentru aceste câștiguri, rușii au plătit scump.

„Cele mai recente estimări ale comunității de informații din SUA indică aproximativ 15.000 de soldați ruși uciși și poate de trei ori mai mulți răniți. Deci vorbim de pierderi semnificative”, a spus Burns. "Și ucrainenii au suferit pierderi, dar probabil mult mai puține".

Rusia clasifică decesele în rândul militarilor drept secrete de stat chiar și pe timp de pace și nu își actualizează des bilanțul victimelor în timpul războiului. Pe 25 martie, Ministerul rus al Apărării a transmis că 1.351 de soldați ruși au fost uciși. Pe de altă parte, Guvernul de la Kiev a declarat în iunie că între 100 și 200 de soldați ucraineni sunt uciși pe zi.

Articolul continuă după reclamă

Lavrov: Rusia nu se mai limitează doar la Donbas

Pe acelaşi subiect

Miercuri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că „operațiunile” militare ale Moscovei în Ucraina nu mai vizează doar Donbasul, recunoscând că Rusia se concentrează acum și pe alte teritorii.

Rusia a invadat Ucraina în februarie, susţinând în mod fals că vorbitorii de limbă rusă din regiunea Donbas, în estul Ucrainei, au suferit un genocid şi trebuiau eliberaţi.

După cinci luni, Rusia a ocupat părţi din estul şi sudul ţării, dar a eşuat în scopul său iniţial de a cuceri Kievul şi de atunci a pretins ca obiectivul său principal a fost eliberarea Donbasului. SUA au acuzat Rusia că se pregăteşte să anexeze părţi ale Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » 15.000 de soldați ruși ar fi murit în război, estimează șeful CIA. "Rusia a plătit scump câștigurile din Ucraina"