Antena Meniu Search
x

16 români depistați cu Covid-19, la o fermă din Spania. Ambasada României de la Madrid, demersuri de urgență

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că 16 români au fost depistați pozitiv cu Covid-19 la o fermă din Spania, în regiunea Castilla y Leon. Ambasada României la Madrid a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare despre identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 18.08.2020, 18:11

16 români depistați cu Covid-19, la o fermă din Spania
16 români depistați cu Covid-19, la o fermă din Spania - Profimedia Images
  • Alți 24 de cetățeni români, contacți direcți ai persoanelor infectate, au fost plasați în autoizolare
  • Starea de sănătatea a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome ușoare

MAE precizează că un reprezentant al Ambasadei României la Madrid s-a deplasat, în cursul zilei de 17 august, la ferma în cauză pentru a discuta cu angajatorul, autoritățile locale, precum și cu cetățenii români în cauză.

Conform reprezentantului fermei, în total 16 cetățeni români de la ferma în cauză au fost depistați pozitiv cu COVID-19, aceștia aflându-se, în momentul de față, în autoizolare în locuințe puse la dispoziție de angajator.

Starea de sănătatea a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome ușoare.

De asemenea, alți 24 de cetățeni români, contacți direcți ai persoanelor infectate, au fost plasați în autoizolare.

Compania va acoperi drepturile salariale pe perioada autoizolării. Totodată, compania oferă persoanelor infectate și celor aflate în autoizolare sprijinul necesar în vederea achiziționării alimentelor și altor produse de bază bisăptămânal, existând un serviciu de furnizare de astfel de produse.  

Reprezentanții fermei au menționat faptul că se efectuează testări săptămânale aleatorii în rândul lucrătorilor, iar activitatea va continua cu respectarea condițiilor sanitare. De asemenea, ferma dispune de un centru medical intern care oferă asistență medicală angajaților. Din contactul cu autoritățile locale, a reieșit că focarul se află în atenția Direcției teritoriale sanitare Avila, care monitorizează evoluția epidemiologică din cadrul fermei.

Spania, țara europeană cu cele mai multe cazuri Covid-19 în ultimele 14 zile

Spania a devenit ţara europeană care a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 la fiecare 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit datelor actualizate marţi de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), relatează EFE.

Rata este în Spania de 132,2 cazuri faţă de 98,6 în Luxemburg, 98,3 în Malta, 88,5 în România şi 60,8 în Belgia, acestea fiind ţările care ocupă primele cinci locuri.

Rata deceselor provocate de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni este condusă de România cu 3,1, urmată de Bulgaria (1,8), Luxemburg (1), Belgia (0,8) şi de Spania, Italia, Suedia, Polonia şi Portugalia (0,4).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 16 români depistați cu Covid-19, la o fermă din Spania. Ambasada României de la Madrid, demersuri de urgență