Antena Meniu Search
x

200 de oameni pleacă definitiv pe Marte!

Organizaţia Mars One îşi propune colonizarea planetei Marte, astfel că oamenii care au fost selectaţi pentru această excursie spaţială vor rămâne pe Planeta Roşie pentru totdeauna.

Pe listă s-au înscris arpoximativ 200.000 de candidaţi, dar de urcat în nava spaţială o vor face, deocamdată, doar 200 de oameni. Printre ei sunt şi câţiva români. Taxa de înscriere i-a costat pe fiecare dintre candidaţi câte 75 de dolari.

Această misiune va costa aproximativ 6 bilioane de dolari! Majoritatea costurilor vor fi acoperite de filantropi, sponsori, dar şi din drepturi de autor, întrucât compania Mars One doreşte să facă un reality show cu tot ce se întâmplă pe Marte!

Astronauţii amatori care vor pleca pe Marte vor încerca să demonstreze cum se poate produce apa pe suprafaţa planetei. Un alt experiment va fi cel al panourilor solare, cu ajutorul cărora se va încerca acumularea de energie de la Soare.

Această misiune este un real pericol pentru oameni, întrucât nivelul radiaţiilor va fi foarte intens atât în drumul spre Planeta Roşie, cât şi pe suprafaţa lui Marte.

Câmpul gravitaţional slab de pe Marte va duce la slăbirea musculaturii, dar şi la probleme osoase care nu le-ar mai putea face posibilă supravieţuirea înapoi pe Pământ!

Și impactul psihologic ar putea fi devastator. Astronauții profesionişti au suferit probleme de sănătate mentală, tulburări de somn și stres după ce au fost plecaţi în misiuni spaţiale!

Pentru început, Mars One va trimite în 2018, pe Marte, un robot şi un satelit de comunicaţii, esenţial pentru transmiterea datelor colectate de pe suprafaţa Planetei Roşii.

Din 2020, compania plănuieşte să trimită şi voluntarii pentru a începe colonizarea Planetei Roşii!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 200 de oameni pleacă definitiv pe Marte!