Antena Meniu Search
x

Aproximativ 2.000 de doze de vaccin anti-COVID, distruse după ce persoana angajată pentru curățenie a scos congelatorul din priză

Aproximativ 2.000 de doze de vaccin anti-COVID Moderna, dintr-un centru din Boston, au fost distruse după ce o persoană angajată pentru curățenie a scos din priză congelatorul în care erau păstrate dozele.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 22.01.2021, 12:29

Imagini ilustrative
Imagini ilustrative - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Aproape 2.000 de doze de vaccin anti-COVID, depozitate la un centru medical din Boston, au fost compromise, după ce un angajat pentru curățenie a scos din priză, din greșeală, congelatorul în care erau depozitate, potrivit New York Post.

Purtătorul de cuvânt al centrului a declarat că nu crede că acest incident va afecta procesul de vaccinare care se desfășoară în oraș, adăugând că s-a discutat deja cu compania producătoare pentru a suplimenta numărul de doze. 

"O investigație este în curs pentru a stabili care a fost cauza exactă a incidentului".

Vaccinul dezvoltat de Moderna se păstrează la temperaturi între - 13 și - 5 grade. La fel ca în cazul vaccinului Pfizer, se administrează în două doze și ”este necesar să se respecte un termn de 28 de zile între cele două vaccinuri”.

Vaccinul Moderna asigură imunitate timp de un an

Vaccinul Moderna asigură imunitate împotriva SARS-CoV-2 timp de un an, au anunțat reprezentanții companiei la o conferință pe tema sănătății, organizată de J.P. Morgan, transmite Reuters.

Oficialii companiei farmceutice sunt încrezători că tehnologia ARN mesager pe care a folosit-o este potrivită pentru a combate și noua tulpină a coronavirusului, identificată în mai multe țări europene, inclusiv în România.

Serul dezvoltat de Moderna, denumit mRNA-1273, folosește ARN sintetic pentru a învăța sistemul imunitar cum să identifice virusul și să îl neutralizeze, înainte de instalarea simptomelor grave.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Aproximativ 2.000 de doze de vaccin anti-COVID, distruse după ce persoana angajată pentru curățenie a scos congelatorul din priză