Foto

Vaccinul Moderna asigură imunitate timp de un an, au anunțat reprezentanții companiei

De Daniel Murărescu.
Publicat: 12.01.2021, 09:44.
Actualizat: 12.01.2021, 09:48

Vaccinul Moderna asigură imunitate împotriva SARS-CoV-2 timp de un an, au anunțat reprezentanții companiei la o conferință pe tema sănătății, organizată de J.P. Morgan, transmite Reuters.

Vaccin anti-Covid

Vaccin Moderna

Shutterstock

Oficialii companiei farmceutice sunt încrezători că tehnologia ARN mesager pe care a folosit-o este potrivită pentru a combate și noua tulpină a coronavirusului, identificată în mai multe țări europene, inclusiv în România.

Serul dezvoltat de Moderna, denumit mRNA-1273, folosește ARN sintetic pentru a învăța sistemul imunitar cum să identifice virusul și să îl neutralizeze, înainte de instalarea simptomelor grave.

Citește și:

Moderna anunțase în decembrie că va face teste pentru a confirma că vaccinul este eficient împotriva multiplelor mutații ale SARS-CoV-2.

Compania cu sediul în Cambridge, Massachusetts, a anunțat în cursul zilei de luni că va livra între 600 de milioane și un miliard de doze în 2021 și a estimat vânzări de 11.7 miliarde de dolari, pe baza contractelor deja semnate cu mai multe guverne.

"Echipa se simte foarte confortabil cu rezultatele de până acum... suntem pe drumul de a produce cel puțin 600 de milioane de doze", a declarat Stéphane Bancel, CEO Moderna, potrivit Reuters.

A patra tranșă de vaccin anti-COVID a ajuns în România

A patra tranşă de vaccin anti-COVID, care conţine 150.000 de noi doze, a ajuns luni în România. Serurile vor fi folosite pentru a doua etapă de vaccinare, dar şi pentru rapelul celor vaccinaţi în prima etapă.

Tot săptămâna aceasta vor ajunge în ţară şi primele doze din vaccinul Moderna, aprobat recent în Uniunea Europeană, dar folosit deja în Statele Unite ale Americii.

Etapa a doua de vaccinare ar putea începe la finalul acestei săptămâni. Până acum, în România au ajuns 450.000 de doze de vaccin.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.