Antena Meniu Search
x

2,5 tone de cocaină descoperite într-un submarin!

Un mic submarin încărcat cu 2,5 tone de cocaină, având drept destinație Mexic, a fost interceptat în Oceanul Pacific de autoritățile columbiene, în coordonare cu SUA, a anunțat joi poliția din Columbia

Un mic submarin încărcat cu 2,5 tone de cocaină, având drept destinație Mexic, a fost interceptat în Oceanul Pacific de autoritățile columbiene, în coordonare cu SUA, a anunțat joi poliția din Columbia. 

'Poliția națională, în coordonare cu FBI, a inspectat un 'submarin de buzunar' între frontierele Mexicului și Guatemalei, confiscând 2.482 de kilograme de cocaină și capturând patru persoane de naționalitate columbiană', a anunțat poliția într-un comunicat.

Traficanți din regiunea Valle del Cauca (vest) intenționau să trimită drogurile către cartelele mexicane dinspre coasta pacifică a Columbiei, potrivit poliției.

Minisubmarinul artizanal, construit pe râul Pilde, precum și suspecții au fost transferați la Tampa, Florida, în sud-estul SUA.

Poliția columbiană declară că a confiscat 81 de tone de cocaină de la începutul lui 2015, cantitate ce o egalează deja pe cea confiscată de-a lungul întregului an 2014.

Producția de cocaină în Columbia, până în prezent primul producător mondial al acestui drog, la egalitate cu Peru, a explodat cu peste 50% în 2014, potrivit unui raport al ONU prezentat joi, care vede în aceasta 'un semnal de alarmă'.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 2,5 tone de cocaină descoperite într-un submarin!