Antena Meniu Search
x

30 de cazuri de coagulare a sângelui la 18.1 milioane de vaccinări cu AstraZeneca, în Marea Britanie

Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor a anunţat, joi, că a identificat 30 de cazuri rare de coagulare a sângelui după administrarea serului anti-Covid dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca, cu 25 mai multe decât raportase la jumătatea lunii martie.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.04.2021, 08:19

Vaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca-Oxford - Shutterstock
  • Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) anunţase în cursul zilei de miercuri că nu a constatat până în prezent o legătură între vaccinarea cu serul AstraZeneca-Oxford şi tulburări tromboembolice, preciând că îşi continuă analizele în acest sens

Medicines and Healthcare products Regulatory Agency a spus, potrivit Reuters, că nu a primit astfel de notificări în cazul vaccinului produs de Pfizer şi BioNTech. Oficialii sanitari au precizat că beneficiile vaccinului în prevenirea Covid-19 depăşesc cu mult orice posibil risc de formare de cheaguri de sânge.

Unele ţări au restricţionat utilizarea serului dezvoltat de AstraZeneca, în timp ce altele au reluat imunizarea cu acesta. În prezent, continuă investigarea raportării unor rare, dar uneori severe, incidente de ordin trombo-embolic.

Pe 18 martie, agenţia britanică de reglementare a medicamentelor a anunţat că au fost înregistrate 5 cazuri de formare de cheaguri de sânge la creier din 11 milioane de doze administrate.

Joi, dintr-un total de 18,1 milioane de doze administrate, a raportat 22 de cazuri de tromboză la nivelul sinusurilor cerebrale, afecţiune extrem de rară, şi 8 cazuri de coagulare asociată cu o scădere a numărului trombocitelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 30 de cazuri de coagulare a sângelui la 18.1 milioane de vaccinări cu AstraZeneca, în Marea Britanie