Antena Meniu Search
x

Au stat 5 ore nemișcați ca să scape cu viaţă. Povestea șocantă din spatele fotografiei de Pulitzer

Se întâmpla în 2013 pe 13 septembrie. Ziua aceasta va rămâne mereu în amintirea umanității drept cea mai sângeroasă zi. Un grup terorist islamist a deschis focul intr-un mall din Nairobi.

 Printre zecile de vicitime o mamă se luptă să își salveze copiii. Prinsă în mijlocul mall-ului alături de micuți în momentul în care a început atacul, femeia și-a culcat cei doi băieţi la podea.

În timp ce oamenii mureau în jurul lor iar gloanţele le treceau pe lângă tâmple, mama lor a încercat cu disperare să îi liniştească. Aşa ca a început să le cânte. Timp de 5 ore, nu s-au mişcat un centimetru, cu atât mai impresionant cu cât femeia povesteşte că băiatul ei nu poate sta cuminite nici 5 minute.

"In timpul atacului, muzica de relaxare din difuzoare nu s-a oprit. Printre gloante si explozii, ea se auzea in continuare, iar mama si copiii cantau impreuna pentru a se linisti. Imaginea asta explica perfect ce-a fost in acea zi", a povestit recent fotograful Tyler Hicks. Acesta a câştigat un premiu Pulitzer pentru cum a relatat povestea din Kenya.

Peste 60 de persoane au murit in atacul din Nairobi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Au stat 5 ore nemișcați ca să scape cu viaţă. Povestea șocantă din spatele fotografiei de Pulitzer