Antena Meniu Search
x

Un adolescent de 17 ani a făcut 6 milioane de euro din testări Covid, într-un centru fantomă. Pedeapsa primită de tânărul german

Un adolescent de 17 ani, din Germania, a reuşit să câştige, în mod fraudulos, aproape şase milioane de euro, după ce a deschis un centru fals pentru testare Covid. 

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 01.06.2022, 10:01

6 milioane de euro, câştigate fraudulos de un adolescent care a deschis un centru fals de testare Covid
6 milioane de euro, câştigate fraudulos de un adolescent care a deschis un centru fals de testare Covid - Shutterstock

La sfârşitul verii lui 2020, în plină epidemie de Covid-19, tânărul a deschis centrul fals de testare şi s-a lăudat prietenilor săi, spunându-le că prin această metodă este extrem de uşor să câştige bani frumoşi. Tânărul primea diferite persoane în "cabinetul" său pe care le testa pentru a vedea dacă sunt sau nu infectate cu virusul care pusese stăpânire pe întreaga omenire.

Testare Covid într-un centru fals

Imediat după efectuarea procedurii, pacienţii plăteau pentru serviciile oferite în centru, însă adolescentul trimitea mai departe facturi false pentru raportarea testelor folosite, scrie BFMTV.

În perioada martie – iunie 2021, tânărul a facturat aproape 500.000 de teste pe care susține că le-ar fi efectuat și a primit pentru ele 5,7 milioane de euro în contul său bancar. Zilnic erau efectuate, conform rapoartelor trimise de tânăr peste 5.000 de teste, un lucru aproape imposibil, pe care autorităţile nu l-au observat.

Cum a fost prins tânărul de autorități? Pentru a-și crea centrul fals, a trebuit să menționeze o adresă, aceea a unui bar unde el mergea frecvent. Dar ceea ce l-a dat de gol a fost chiar contul lui bancar. Autorităţile şi-au dat seama de escrocherie în momentul în care au verificat plăţile.

Judecat luni, tânărul a beneficiat de indulgența tribunalului Fribourg, primind doar o pedeapsă pentru un minor: o amendă de 1.500 de euro pe care va trebui să o plătească „unei organizații de utilitate publică”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un adolescent de 17 ani a făcut 6 milioane de euro din testări Covid, într-un centru fantomă. Pedeapsa primită de tânărul german