Antena Meniu Search
x

60.000 de euro gratis pentru oricine e dispus să se mute în acest mic paradis. Mai mult, banii nu trebuie rambursaţi!

Un sat elveţian este dispus să acorde o primă uriaşă familiilor care sunt dispuse să vină şi să locuiască acolo timp de cel puţin un deceniu.

60.000 de euro gratis pentru oricine e dispus să în acest mic paradis. Mai mult, banii nu trebuie rambursaţi!

Un sat elveţian este dispus să acorde o primă uriaşă familiilor care sunt dispuse să vină şi să locuiască acolo timp de cel puţin un deceniu.

Această propunere vine după ce, în ultimii ani, rezidenţii permanenţi din Albinen, un mic sat din cantonul elveţian Valais, în special familiile de tineri, au ales să se mute în staţiunea turistică Leukerbad, aflată la doar şase kilometri.

În prezent, în acest sat mai trăiesc doar 240 de locuitori, dintre care doar opt sunt copii, iar multe dintre casele din sat sunt folosite doar ca locuinţe de vacanţă. În consecinţă, locuitorii au cerut consiliului local să vină cu un plan pentru a opri declinul populaţiei şi a asigura viitorul localităţii.

Conform informaţiilor publicate în ziarul satului, familiile care vor decide să cumpere sau să construiască o casă în Albinen vor putea beneficia de un grant de 25.000 de franci pentru fiecare adult şi 10.000 de franci pentru fiecare copil. Aceasta ar însemna 70.000 de franci pentru o familie obişnuită compusă din doi adulţi şi doi copii, un bonus important pentru acoperirea avansului unui credit ipotecar care, în mod normal, trebuie să fie echivalent cu cel puţin 20% din valoarea unei proprietăţi imobiliare.

Există, însă, şi unele condiţii pentru cei care doresc aceşti bani. Pentru a fi eligibil, trebuie să ai o vârstă de sub 45 de ani şi să trăieşti în Albinen timp de cel puţin zece ani. De asemenea, proprietatea care va fi cumpărată sau construită trebuie să aibă o valoare de minim 200.000 de franci şi trebuie să fie o locuinţă permanentă, nu o locuinţă secundară. Pe de altă parte, banii nu trebuie rambursaţi, decât în cazul în care părăseşti satul înainte de cei zece ani.

Banii pe care comuna ar urma să-i plătească acestor familii nou-venite în sat vor proveni dintr-un fond nou-înfiinţat, care va fi alimentat anual cu 100.000 de franci. Autorităţile locale sunt convinse că noul program este unul sustenabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » 60.000 de euro gratis pentru oricine e dispus să se mute în acest mic paradis. Mai mult, banii nu trebuie rambursaţi!