Antena Meniu Search
x

69 de ani de la explozia atomică de la Nagasaki

La 69 de ani de la explozia atomică de la Nagasaki, oraşul nipon a fost gazda unei ceremonii emoţionante!

Vezi și

La 69 de ani de la explozia atomică de la Nagasaki, oraşul nipon a fost gazda unei ceremonii emoţionante! 

La ora locală 11 şi două minute, clopotele au răsunat în Nagasaki. La acestă oră, în urmă cu 69 de ani un avion american a lansat bomba "Fat Man". 70 de mii de vieţi au fost curmate în acea zi.

În apropiere de locul unde a căzut bomba, japonezii au ridicat un monument, pe care, în fiecare an, îl folosesc drept altar în memoria celor ucişi. Supravieţuitori şi rude ale victimelor, dar şi numeroşi oficiali au fost prezenţi la ceremonia organizată ieri. Prim-ministrul nipon a depus prima coroană de flori.

Unul dintre ultimii oficiali care au depus coroane a fost ambasadoarea Statelor Unite în Japonia, Caroline Kennedy. SUA nu şi-a cerut niciodată scuze pentru atacurile atomice lansate asupra Japoniei si niciun presedinte american în exercitiu nu s-a deplasat în cele două orase nipone.

Există îngrijorări şi temeri tot mai mari că principiul păcii, pe care victimele atacului atomic l-au transmis din generaţie în generaţie prin relatarea propriilor poveşti dramatice, este întinat de nişte discuţii pripite. Fac apel la guvernul nipon să acorde o atenţie sinceră acestor îngrijorări.

Ceremonia emoţionantă s-a terminat cu recitalul unui cor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » 69 de ani de la explozia atomică de la Nagasaki