Antena Meniu Search
x

Curs valutar

7 soldați americani răniți uşor. Două blindate aflate într-un convoi s-au ciocnit pe o autostradă din Bavaria. FOTO

Un accident grav în care au fost implicați șapte soldați a avut loc luni dimineață pe o autostradă din Bavaria, Germania. Potrivit poliției, au fost implicate patru blindate ale armatei americane, relatează Mittelbayerische.

de Redactia Observator

la 18.04.2023 , 13:57

Un convoi al armatei americane care efectua manevre luni dimineață a fost implicat într-un accident pe A6, lângă Amberg, Germania. Potrivit primelor constatări ale poliției, motivul coliziunii ar fi fost o frânare bruscă în trafic. Accidentul s-a petrecut luni cu puțin înainte de ora 11 pe o autostradă în direcția spre Cehia.

Șapte soldați au fost răniți, unul moderat, ceilalți ușor, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru Mediengruppe Bayern. Un al optulea militar a fost transportat la un spital pentru evaluare.  De asemenea, au fost dislocate două elicoptere de salvare. Autostrada a fost blocată toată după-amiaza pe sensul spre Cehia. Procedura de intervenţie a fost una complexă: trei din cele patru blindate nu mai erau în stare de funcţionare și au fost remorcate, potrivit publicaţiei germane. 

Potrivit Stars and Stripes, un ziar militar american, un convoi de șapte vehicule blindate mergea de la Shipton Kaserne, lângă Ansbach, către zona de antrenament Grafenwoehr, când un blindat tactic MRAP s-a ciocnit de un Stryker, au declarat oficialii armatei din Ansbach. Vehiculul MRAP a rămas fără o roată în urma impactului, iar Stryker-ul avea avarii semnificative, potrivit sursei citate.

Articolul continuă după reclamă

Ambele vehicule militare implicate în accident aparțin Batalionului 5, Regimentul 4  de Artilerie de Apărare Aeriană, o unitate subordonată a Armatei SUA. La bordul vehiculelor implicate în accident nu se afla muniție. În februarie, un soldat american a fost rănit pe o altă porțiune din A6, când două camioane militare americane care transportau arme s-au ciocnit.

Sursă foto: Profimedia / Stars and Stripes

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » 7 soldați americani răniți uşor. Două blindate aflate într-un convoi s-au ciocnit pe o autostradă din Bavaria. FOTO