99,2% dintre americanii care au murit de Covid în iunie 2021 erau nevaccinaţi. Avertismentul lui Fauci: "Persoanele dragi le sunt în pericol"

De Redactia Observator.
Publicat: 09.07.2021, 17:50.
Actualizat: 09.07.2021, 17:54

Majoritatea americanilor care au murit în luna iunie din cauza Covid nu erau vaccinaţi. Asta susţine Anthony Fauci, şeful grupului de lucru anti-covid din Statele Unite ale Americii.

99,2% dintre americanii care au murit de Covid în iunie 2021 erau nevaccinaţi. Avertismentul lui Fauci: "Persoanele dragi le sunt în pericol"

Profimedia

Potrivit lui Fauci, 99,2% dintre cei care au decedat luna trecută, au murit pentru că nu s-au vaccinat. "Nu ne mai putem complace. Milioane de americani nu sunt încă vaccinaţi şi protejaţi. Iar din această cauză, comunităţile lor sunt în pericol, prietenii lor sunt în pericol, persoanele care le sunt dragi sunt în pericol", a declarat Anthnoy Fauci, conform The Guardian.

Potrivit datelor autorităţilor, în luna iunie, au murit aproximativ 8.000 de oameni în Statele Unite din cauza pandemiei. Media zilnică a deceselor este de aproximativ 260 de decese. În Statele Unite, 67% din populaţia de peste 18 ani s-a vaccinat cu cel puţin o doză, iar 58% este complet imunizată.

Datele reprezintă o medie generală pentru că diferenţele dintre state sunt uriaşe. La preluarea mandatului, Joe Biden a declarat că obiectivul este ca 70% din populaţia Statelor Unite ale Americii să fie vaccinată până în luna iulie.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.