Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto A ars din temelii biserica celei mai vechi parohii românești de pe continentul american. "Să pomeniți în rugăciune comunitatea"

Biserica istorică a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Boian (Willingdon), Alberta, a ars complet. Parohia ortodoxă română din Boian, Canada, a fost înființată în mod oficial în 1902.

De Redactia Observator la 09.06.2023, 13:50
Vezi și

Episcopul Canadei cheamă credincioșii români la rugăciune după ce biserica istorică a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Boian / Willingdon, Alberta, a ars complet marți seara. La Boian se găsește cea mai veche comunitate ortodoxă românească de pe pământ american, notează basilica.ro, potrivit Mediafax.

Biserica a ars complet

„O veste tristă pentru comunitatea din Boian și pentru Episcopia Ortodoxă Română a Canadei”, a transmis Preasfințitul Părinte Ioan Casian pe Facebook. „O să vă rog să pomeniți în rugăciune pe Părintele Mircea Panciuk, Părintele Gheorghe Petrovan și comunitatea din Boian”, anunță pe Facebook Episcopia Ortodoxă Română a Canadei.

Comunitatea din Boian se pregătea ca în weekend să organizeze festivitatea de adio pentru ieșirea la pensie unui preot. De asemenea, la sfârșitul lunii iulie, comunitatea urma să sărbătorească 125 de ani de sosirea primilor români în Boian. Biserica a ars complet. Parohia ortodoxă română din Boian, Canada, a fost înființată în mod oficial în 1902.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » A ars din temelii biserica celei mai vechi parohii românești de pe continentul american. "Să pomeniți în rugăciune comunitatea"