Antena Meniu Search
x

A cumpărat un apartament în Italia, cu gândul la o viaţă tihnită. Surpriza unui american când a păşit prima dată în noua locuinţă

Zonele rurale din Italia au devenit o destinaţie populară pentru cei care caută "la dolce vita" în satele pitoreşti, departe de viaţa tumultoasă a marilor oraşe. 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 21.02.2024, 11:47

Saxofonistul Joshua Shapiro, în vârstă de 48 de ani, din Chicago, visa să plece din Statele Unite, fiind îngrijorat de “schimbările politice majore” care se întrevăd la orizont. În 2022 a cumpărat un apartament mic în satul Latronico, pentru 22.000 de euro, după ce a citit un articol în CNN despre iniţiativa autorităţilor italiene pentru a atrage migranții și a lupta împotriva declinului demografic. 

În prezent călătoreşte între cele două ţări, aşteptând finalizarea lucrărilor de renovare, iar în viitor speră că se va muta aici definitiv. "Sunt pregătit pentru următorul capitol din viața mea. Fiind saxofonist freelancer, cântând în principal jazz și muzică comercială, jobul meu nu este lipsit de provocări, iar gustul și cererea pentru ceea ce fac sunt în scădere semnificativă în SUA, dar în Europa ar putea fi mult mai solicitat", a declarat Shapiro. 

Shapiro a vizitat Latronico imediat după pandemie - a treia oară când ajuns în Italia și prima dată în 20 de ani. Ceea ce l-a atras la această ţară a fost "legătura fragilă" cu trecutul - bunicul său fusese staționat la Florența în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Apartamentul său de la etajul doi, care are o scară externă și o intrare independentă, are 800 de metri pătrați, cu două dormitoare și balcon. Avea nevoie de o renovare completă, pe care Shapiro a cheltuit până acum în jur de 10.000 de euro. 

Pe acelaşi subiect

Renovări cu surprize

În ciuda entuziasmului de la început, aventura achiziţionării unei proprietăţi ieftine într-o altă ţară s-a dovedit plină de provocări. A fost nevoit să înlocuiască ferestrele, să repare acoperişul şi să remedieze problemele de umiditate dintr-un dormitor. 

Însoțit de viceprimarul din Latronico, Shapiro spune că a fost surprins să descopere că în apartament locuiau deja nişte chiriași - un grup de călugărițe în vârstă. "În casă trăiau aceste trei călugărițe, erau chiriașe ale foștilor proprietari. Când am venit, nu m-au lăsat să intru, șocate de ideea că un american ar putea umbla prin casa lor." 

În cele din urmă, totul s-a rezolvat. Călugărițele, liniștite de viceprimar că nu vor rămâne fără adăpost, au părăsit locuinţa. Consiliul Local a sărit în ajutorul lor şi le-a oferit un nou apartament.  

Cu toate aceste obstacole inițiale, Shapiro spune că s-a îndrăgostit imediat de stilul de viață relaxat și mai lent din Latronico - opusul ritmului frenetic din Statele Unite. "Satul este mic, situat într-o zonă montană izolată. Eu trăiesc într-un oraș mare cu milioane de oameni. Latronico este un loc în care mă pot vedea devenind foarte creativ, cântând, scriind muzică," spune el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 18 voturi
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » A cumpărat un apartament în Italia, cu gândul la o viaţă tihnită. Surpriza unui american când a păşit prima dată în noua locuinţă