Antena Meniu Search
x

A cumpărat un tablou cu 4 dolari de la second-hand, fără să ştie pe ce comoară a pus mâna. Pictura valorează o adevărată avere

O glumă a devenit realitate pentru o femeie din Manchester, pasionată de antichităţi. A cumpărat o pictură de la un magazin second-hand, pe care a dat doar 4 dolari, şi a glumit că ar fi achiziţionat, de fapt, opera unui artist cunoscut. Şi chiar a avut dreptate: tabloul aparţine pictorului american N.C. Wyeth, fiind estimat la 250.000 de dolari, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 31.08.2023, 10:04

A cumpărat un tablou cu 4 dolari de la second-hand, fără să ştie pe ce comoară a pus mâna. Pictura valorează o adevărată avere
A cumpărat un tablou cu 4 dolari de la second-hand, fără să ştie pe ce comoară a pus mâna. Pictura valorează o adevărată avere - CNN

Potrivit specialiștilor casei de licitații Bonhams Skinner, britanica a cumpărat, fără să știe, un tablou care ar putea valora un sfert de milion de dolari. Pictura stătea rezemată de perete, ascunsă printre postere fără valoare, în mare parte deteriorate.

Femeia a căutat fără succes informaţii pe internet despre lucrare, apoi a abandonat gândul că ar fi o achiziţie valoroasă. A agăţat tabloul pe peretele din dormitor, iar în cele din urmă l-a depozitat într-un dulap. Luna trecută, în timp ce făcea curăţenie, a redescoperit lucrarea şi a postat poze cu ea pe Facebook. Comentariile au convins-o să contacteze un fost curator. După ce a văzut pictura specialistul a declarat că „este 99% sigur că este autentică”.

„Deși avea câteva zgârieturi mici și avea nevoie de curăţare, pictura era într-o stare remarcabilă, având în vedere că niciunul dintre noi nu ştia în ce condiţii a fost depozitată în ultimii 80 de ani”, a declarat specialistul. 

Tabloul intitulat "Ramona", lucrarea pictorului american N.C. Wyeth, va fi scos la licitaţie în septembrie, valoarea sa fiind estimată la 250.000 de dolari. Recordul pentru lucrările membrilor familiei Wyeth a fost stabilit în 2023, când pictura din 1980 a lui Andrew Wyeth „Day Dream” s-a vândut cu peste 23,2 milioane de dolari, de peste șapte ori mai mult decât se estimase iniţial. Opera făcea parte din colecţia co-fondatorului Microsoft, Paul Allen şi a fost vândutî de casa de licitaţii Christie's din New York.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » A cumpărat un tablou cu 4 dolari de la second-hand, fără să ştie pe ce comoară a pus mâna. Pictura valorează o adevărată avere