A doua cea mai mare captură de droguri din Costa Rica. Autorităţile au confiscat 4,3 tone de cocaină

De Redactia Observator.
Publicat: 19.07.2021, 13:22.
Actualizat: 19.07.2021, 13:44

Poliția din Costa Rica a confiscat duminică 4,3 tone de cocaină originară din Columbia, a doua cea mai mare cel mai mare cantitate confiscată la nivel na'ional și cea mai mare din acest an, au declarat duminică autoritățile locale.

Poliţiştii din Costa Rica u confiscat 4,3 tone de cocaină

Poliţiştii din Costa Rica u confiscat 4,3 tone de cocaină

Profimedia

Transporturile majore de cocaină din ultimii ani au stârnit temeri că Costa Rica a devenit o țară de tranzit pentru drogurile columbiene care se îndreaptă spre Europa, îngrijorând oficialii ţării, una dintre cele mai stabile state din America Centrală, transmite Reuters.

Pachetele de cocaină au fost transportate într-un container încărcat cu gresie pentru pardoseală, la bordul unei nave comerciale care a ajuns în portul Moin din Costa Rica din portul Turbo din Caraibe, a declarat Ministerul Securităţii din Costa Rica.

Captura poliţiştilor din Costa Rica, cea mai mare din acest an

"Ne apropiem de un total de 40 de tone de capturi de marijuana și cocaină la nivel naţional în acest an. Sperăm să reuşim să depășim cifrele înregistrate anul trecut", a declarat ministrul securității, Michael Soto, într-un comunicat.

Autoritățile din Costa Rica au confiscat aproape 57 de tone de cocaină în 2020, în creștere cu 56% față de 2019, potrivit Ministerului Securității. Anul trcut au confiscat în total 14,5 tone de marijuana.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.