Antena Meniu Search
x

A fost furat la naştere din spital, iar după 42 de ani şi-a întâlnit pentru prima dată mama, în Chile: "M-am rugat să trăiesc ca să aflu ce ți s-a întâmplat"

În urmă cu 42 de ani, asistentele de la un spital din Chile i-au luat Mariei Angelica Gongalez copilul nou-născut din brațe, spunându-i că a murit. Acum, mama şi fiul au reuşit să se vadă şi să-şi spună pentru prima dată "te iubesc", scrie AP.

de Redactia Observator

la 29.08.2023, 12:52

A fost furat la naştere din spital, iar după 42 de ani şi-a întâlnit pentru prima dată mama, în Chile: "M-am rugat să trăiesc suficient cât să aflu ce ți s-a întâmplat"
A fost furat la naştere din spital, iar după 42 de ani şi-a întâlnit pentru prima dată mama, în Chile: "M-am rugat să trăiesc suficient cât să aflu ce ți s-a întâmplat"

"Bună, mamă. Te iubesc atât de mult", au fost primele cuvinte pe care Jimmy Lippert Thyden i le-a spus mamei sale, pe care a văzut-o prima dată în 42 de ani. În luna aprilie, bărbatul a decis să-şi caute familia biologică, după ce a citit despre mai multe cazuri de copii chilieni adoptaţi, reuniţi cu părinţii biologici cu ajutorul organizaţiei Nos Buscamos. 

Membrii ONG-ului au descoperit că Thyden s-a născut prematur într-un spital din Santiago şi a fost pus într-un incubator. Când mama s-a întors după copil, asistentele i-au spus că a murit, iar spitalul s-a ocupat deja de trupul neînsufleţit al bebeluşului. „Actele de adopție menţionează că nu am rude în viață. Și am aflat în ultimele luni că am o mamă, patru frați și o soră”, a declarat Thyden, care acum lucrează ca avocat în Statele Unite. 

Nos Buscamos estimează că zeci de mii de bebeluși au fost luați din familii chiliene în anii 1970 și 1980, citând un raport al Poliției de Investigații din Chile, care a analizat pașapoartele copiilor chilieni care au părăsit țara și nu s-au mai întors niciodată. „Acești copii au fost furați din familii sărace, de la femei sărace care nu au știut cum să se apere”, a explicat Constanza del Río, fondator și director și Nos Buscamos.

În ultimii nouă ani, Nos Buscamos a organizat peste 450 de reuniuni între copii adoptaţi și familiile lor biologice. Alte organizații nonprofit fac o activitate similară, inclusiv Hijos y Madres del Silencio în Chile și Connecting Roots în Statele Unite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reuniţi după 42 de ani

Thyden a făcut un test ADN care a confirmat că era 100% chilian și şi-a descoperit o rudă pe platforma MyHeritage. Cu ajutorul vărului său, bărbatul a reuşit să-şi găsească mama, după 42 de ani. 

Thyden i-a trimis femeii mai multe fotografii cu familia sa din SUA şi alte amintiri memorabile, încercând să recupereze cei 42 de ani în care au stat despărţiţi. Apoi a decis să meargă în Chile împreună cu soția sa, Johannah, și cu cele două fiice ale lor, Ebba Joy, în vârstă de 8 ani, și Betty Grace, în vârstă de 5 ani, pentru a-și întâlni familia biologică.

"Fiule, nu ai idee cât de mult am plâns după tine. Câte nopți am stat trează rugându-mă ca Dumnezeu să mă lase să trăiesc suficient pentru a afla ce ți s-a întâmplat”, au fost primele cuvinte pe care femeia i le-a adresat fiuui regăsit. 

Thyden a declarat că părinții adoptivi îi susțin demersurile şi a decarat că ei doi au fost „victimele involuntare” ale unei rețele de adopții ilegale de amploare. „Părinții mei și-au dorit o familie, dar nu și-au dorit niciodată să o obţină astfel", a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » A fost furat la naştere din spital, iar după 42 de ani şi-a întâlnit pentru prima dată mama, în Chile: "M-am rugat să trăiesc ca să aflu ce ți s-a întâmplat"