Antena Meniu Search
x

A început carnavalul din Veneția

Cel mai vechi carnaval din lume, cel de la Veneţia, a început spectaculos, printr-o paradă costumată pe Marele Canal

Vezi și

Cel mai vechi carnaval din lume, cel de la Veneţia, a început spectaculos, printr-o paradă costumată pe Marele Canal

Carnavalul de la Veneţia a debutat pe Marele Canal, printr-o paradă a gondolelor şi a altor ambarcaţiuni, decorate cât mai original. Vâslaşii au purtat la rândul lor măşti şi costume fanteziste. Multe dintre aceste adevărate care alegorice plutitoare au ilustrat tema din acest an a carnavalului: "Cea mai delicioasă sărbătoare din lume", un omagiu adus artei culinare italiene. Defilarea a fost urmărită, de pe mal şi poduri, de mii de spectatori mascaţi sau nu.

Ca în fiecare an, Veneţia se bucură să primească, în aceste zile, mii de turişti care aduc o importantă contribuţie la bugetul oraşului. Dar aspectul comercial al carnavalului nu este apreciat de toţi localnicii.

"Acum, totul este numai şi numai comerţ, după părerea mea. Oraşul a fost părăsit de adevăraţii veneţieni, acum nu mai găseşti veneţieni pe aici", spune un localnic.

Anul acesta, carnavalul se luptă şi cu fenomenul "apei înalte": nivelul mării a urcat cu peste un metru iar piaţa San Marco şi alte străzi importante sunt inundate. Asta nu i-a împiedicat însă pe turişti să se bucure de sărbătoare.

Petrecerea a continuat şi după apusul soarelui, cu spectacole de muzică, dans şi lumini pe canalele din oraş.

Până la 17 februarie, turiştii vor avea parte de petreceri de stradă, parade cu gondole şi baluri în vechile palate ale Veneţiei. Şi, probabil, cu toţii vor duce acasă măcar o mască strălucitoare, pentru a păstra ceva din bucuria carnavalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » A început carnavalul din Veneția